PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els treballadors del transport sanitari avisen que iniciaran una vaga a partir de demà

Denuncien que la nova adjudicatària no han respectat els drets adquirits amb Ambulàncies del Pirineu (ADP)

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'unes ambulàncies a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d'arxiu d'unes ambulàncies a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

El grup de treballadors que realitza el servei de transport sanitari assistit no medicalitzat avisa que, a partir de demà -coincidint amb el canvi de concessionària-, iniciarà una vaga. En una carta adreçada al Ministeri de Salut, el SAAS, i les diferents formacions polítiques del país, expressen "el nostre malestar general patit durant el procés de subrogació a causa de les constants irregularitats en tot el procés", i assegura que, malgrat que es presentaran demà al matí a les 08.00 hores com habitualment, no iniciaran el servei.

Segons exposen en el text, la decisió de fer vaga està motivada pel fet que "no s'han respectat els drets adquirits en l'empresa Ambulàncies del Pirineu (ADP)", a la vegada que retreuen una "planificació incorrecta i no rebuda amb set dies d'antelació", la qual titllen de "suposadament irregular i pendent de denúncia". Així mateix, també denuncien una "imposició de les guàrdies localitzables essent aquestes de caràcter voluntari" i "les reiterades amenaces i coaccions rebudes per part de la directora d'operacions d'Egara". En darrera instància, apunten a una "falta de formació als treballadors per part de la nova empresa", així com de vehicles i material sanitari.

D'aquesta manera, per tal que el servei es desenvolupi demà amb normalitat, exigeixen que "es mantinguin les condicions laborals adquirides fins avui dia", donant compliment al compromís adquirit tant per l'anterior titular de la cartera de Salut com l'actual, Albert Font. Per tot, es van mostrar "a disposició del país, del SAAS i del Ministeri de Salut per continuar donant el servei als usuaris com hem fet fins ara", això sí, "sense permetre les irregularitats per part de l'empresa adjudicatària ni cap entitat que vulgui perjudicar la nostra dignitat com a persones i professionals".

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT