PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra fitxa Mika Mármol

El club ha tancat la incorporació de l'excentral del Barça B per a dues temporades

Per El Periòdic

Mármol en un partit contra l'FC Andorra.
Mármol en un partit contra l'FC Andorra. | FC Barcelona

L’FC Andorra anuncia oficialment el fitxatge de Mika Mármol, que arriba procedent del Barça B i signa per a les dues pròximes temporades. El jugador arriba a cost zero, però el seu club d’origen es reserva una opció de recompra i el 50% d’una possible venda. La del central esquerrà era una figura que faltava en la plantilla tricolor després de la cessió de Diego González a l’Eldense i ara, amb l’arribada de Mármol, queda totalment definida la línia defensiva.


Mármol (Terrassa, 2001) és un central format a les categories inferiors del Barça, i al conjunt blaugrana va romandre en categoria benjamí per tornar ara fa quatre temporades. Tanmateix, els dos últims cursos els ha jugat al filial, amb el qual, aquest darrer any, es va convertir en el líder de la defensa. Així, aquesta última temporada, a Primera RFEF, va disputar 36 partits, tots menys un de titular, i va anotar una diana (dues n’havia marcat l’anterior).


De fet, un dels pocs partits que es va perdre aquesta darrera temporada va ser el de la visita blaugrana a l’Estadi Nacional. En el duel de la primera volta sí que va ser titular en la derrota tricolor al Johan Cruyff, així com en els dos partits entre l’FC Andorra i el Barça B de fa dos anys.


Mármol és un futbolista polivalent que es va formar com a lateral, però que en els darrers cursos s’ha reconvertit en central. «Com deixa entreveure la seva procedència, és un defensa amb bona sortida de pilota i qualitat tècnica, però alhora també prou contundent en el cos a cos», va explicar el conjunt del Pruincipat. Com bona part de la plantilla tricolor, el català no té experiència a la categoria, si bé és cert que el passat mes de maig va debutar a Primera Divisió, en un duel que va enfrontar el Getafe amb el Barça.

 

Només 24 hores de mercat

 

Amb l’arribada del central, a l’FC Andorra només li queda apuntalar la davantera, i és que la figura del 9 és la més esperada per Sarabia, i gairebé la més necessària tenint en compte la manca d’efectivitat ofensiva que està patint l’equip en aquest començament de campionat.


Un dels noms que sonava amb més força era el de Sekou Gassama. Malauradament, el ja exjugador del Reial Valladolid ha apostat per un altre projecte: el del Racing de Santander. Amb l’opció Gassama descartada, i amb només 24 hores de mercat per davant (tanca avui a les 00.00 hores), a la direcció tècnica tricolor se li acaben les opcions. La responsabilitat i tota l’atenció caurà exclusivament en la figura de Jaume Nogués, encarregat de l’àrea esportiva del club, al qual Sarabia va defensar afirmant que «està treballant dia i nit perquè puguem tenir la plantilla més competitiva possible».


El tècnic basc, però, va voler treure-li pes a la qüestió, afirmant que «quan s’acabi el mercat de fitxatges serem un equip cohesionat, competitiu, i si tenim coses que ens falten serà un repte majúscul, i haurem d’exigir-nos més els que estem actualment».


El perfil desitjat pel cos tècnic seria un golejador veterà, amb experiència, que s’allunyi de la joventut que predomina avui dia en l’equip perquè pugui esdevenir referent en la part més ofensiva.

 

Sarabia vol «reduir el temps d’adaptació» dels jugadors

 

El tècnic basc surt de l’Estadi de Gran Canària «amb un sabor estrany» i lamenta la falta de «precisió»

 

Eder Sarabia no va poder gaudir de les millors sensacions possibles en acabar el duel contra el Las Palmas a l’Estadi de Gran Canària. La derrota per 2-0 del conjunt tricolor, segona consecutiva a la lliga, va confirmar que a l’esquema li continua faltant alguna que altra peça. «Marxo amb un sabor estrany, ja que era un partit que hauríem d’haver guanyat», va dir Sarabia en acabar el duel, mentre afegia que «hem de continuar endavant i sobretot millorar, posar-li molta voluntat en els entrenaments». En aquest punt, l’entrenador tricolor va canviar el semblant i va aformar que «hi ha moltíssimes coses que fem bé, però pel que fa a les que no, em posaré seriós i rigorós per a treballar-les».


Concretament, el tècnic va afirmar que li feia «llàstima que proposant tant no ens serveixi per guanyar el partit. Hem d’anar acurtant els períodes de temps pel que fa a l’aprenentatge i adaptació dels jugadors». Tot i això, la participació de jugadors diferencials, especialment la d’Alberto Moleiro, va ser «determinant» en molts moment del partit.


Finalment, Sarabia va voler agrair «al públic i als aficionats, ja que en aquesta illa vam ser molt feliços, tenim grans records i agraïm aquest caliu. Tenen molt bon equip, amb un gran entrenador i estaran a dalt». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT