L’eficàcia marca

L’FC Andorra cau derrotat per 2-0 davant la UD Las Palmas i suma una nova desfeta a LaLiga SmartBank

Marc Fernández intenta el xut en una jugada del partit d’ahir entre la UD Las Palmas i l’FC Andorra. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va patir una nova derrota a la Segona Divisió en caure per 2-0 davant la UD Las Palmas a l’Estadi de Gran Canària, en un duel on l’eficàcia d’uns i altres va acabar sent diferencial.

El partit va començar d’allò més obert, amb els dos equips lluitant per fer-se amb la possessió de la pilota i mostrant una intensitat elevada pel que fa a la recuperació de l’esfèric. L’FC Andorra volia canviar la imatge que va tenir en la darrera jornada, i per a fer-ho va acurtar les possessions per buscar una incidència en atac més elèctrica. Com a nota destacada, el tècnic tricolor, Eder Sarabia, va optar per canviar de cara a la porteria, donant entrada a Nico Ratti, i també a la parella de centrals, amb la incursió de Petxa, i Morer al lateral dret.

L’estratègia de Sarabia va quallar perfectament, i és que els del Principat van fregar el gol en dues ocasions abans del minut 10. Primer, una gran passada filtrada de Molina va deixar sol Marc Fernández cara a cara contra Valles, però el xut amb cama esquerra va anar massa centrat. Poc després, Jacobo es va marcar una jugada individual que va aconseguir rebutjar la defensa del Las Palmas, i el rebuig va quedar per a Alti, que es va trobar amb un mar de cames grogues.

No obstant això, l’esglai més gran del primer temps seria per als tricolor, i és que en un rebot, la pilota la va controlar Curbelo que, amb un xut potent, va estavellar l’esfèric al travesser, tenint ben a prop l’1-0. I va ser al minut 25 quan els locals van poder materialitzar l’avantatge. Moleiro es va desfer amb facilitat de Vilanova, i amb una gran jugada individual, de talent, va realitzar la passada enrere per a Cardona que només va haver de tocar la pilota per superar Ratti.

Amb l’1-0 en el marcador, el Las Palmas va continuar castigant els tricolor, i Mfulu va tenir el 2-0 amb un xut que Ratti va rebutjar, mentre que a falta de 10 minuts per finalitzar la primera meitat, una bona triangulació local va deixar Álvaro Jiménez completament sol davant el porter italoargentí de l’FC Andorra, que amb uns grans reflexos va signar l’aturada del partit. Finalment, abans del descans, Jacobo va conduir un contraatac que va finalitzar Marc Fernández, sense sort.

Ja en la represa, els andorrans havien de fer una passa endavant per tornar a controlar el partit, tant amb la possessió com en les triangulacions ràpides per poder crear perill. I així ho van fer. Hevel va tenir la primera del segon període, però la jugada va quedar invalidada per fora de joc. A partir d’aquí, l’FC Andorra va tenir més presència en el camp del Las Palmas, sobretot amb accions de pilota aturada, però els canaris van aprofitar les que van tenir, i en el minut 63 Clemente va tenir l’opció d’afegir distància en el lluminós, sense sort.

Els del Principat ho van intentar, tenint més presència en atac, però faltava fer una bona passada a partir dels tres quarts de camp per poder incomodar realment el porter local. És cert que a poc a poc els d’Eder Sarabia van anar guanyant metres, però el rellotge corria en contra i cada segon que passava, la derrota s’apropava més al caseller tricolor.

Malauradament, quan més ho estaven intentant els andorrans, una jugada aïllada va acabar per sentenciar la trobada. Una treta de porteria llarga de Valles va acabar controlant-la Benito Ramírez, i tot i quedar-se llarg el control, la cama d’Alti, en un intent per rebutjar la pilota, va tocar la cama del davanter i l’àrbitre va assenyalar el penal. Marc Cardona, des dels 11 metres, va tancar el partit, enganyant Ratti (2-0).

Amb el xiulet de l’àrbitre, l’FC Andorra suma una nova derrota a LaLiga SmartBank i l’equip ja pensa en la pròxima setmana, el diumenge, on gaudirà del seu debut a l’Estadi Nacional davant el Granada.

El destacat

-Marc Fernández-

• Ocasions: L’extrem va aconseguir associar-se amb Jacobo de manera efectiva i va gaudir de les ocasions més clares per al conjunt tricolor. Mala sort que no estigués més encertat de cara a porteria.

• Incisiu: Gairebé totes les jugades d’atac de l’FC Andorra van passar pels peus de Marc Fernández. Fos amb xuts llunyans o amb jugades combinades, el perill va estar més per banda esquerra.

• Intel·ligent: Fernández va protagonitzar una lluita contínua amb Álex Suárez, el lateral del Las Palmas, fins al punt de treure-li la targeta groga i obligar García Pimienta a reforçar aquesta posició.