PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana «transparència» per la reacció «insuficient» del Bisbat

Segons un diari espanyol, Vives hauria encobert casos d’abusos sexuals

Per Albert Belis

Membres del grup parlamentari socialdemòcrata, al Consell General.
Membres del grup parlamentari socialdemòcrata, al Consell General. | PS

La informació segons la qual el copríncep Joan-Enric Vives hauria encobert casos d’abusos sexuals a l’Església mentre ostentava diversos càrrecs en aquesta institució anteriors a l’actual de bisbe d’Urgell, segons va publicar el diari espanyol El País, ha entrat de ple al final de les vacances d’estiu i l’inici del curs polític a Andorra. De moment, ahir la majoria de formacions van rebutjar valorar la notícia, així com la reacció del Bisbat d’Urgell, en forma de comunicat i denúncia a la Guàrdia Civil. L’excepció va ser el Partit Socialdemòcrata (PS), que, tot i que la reunió del grup no és fins aquest dimecres, ahir ja va voler expressar la seva visió dels fets. Així les coses, van afirmar que «atesa la gravetat dels fets que han estat denunciats», des del PS consideren que «és indispensable i necessari una explicació més detallada que porti a un major aclariment per part del Bisbat, perquè el que hem conegut a través dels mitjans de comunicació és del tot insuficient». A partir d’aquí, van afegir, «demanem una major transparència amb l’objectiu d’escatir els fets denunciats».

Sobre la manera com el Bisbat d’Urgell o el mateix copríncep haurien de donar aquestes explicacions, la formació socialdemòcrata no ho va especificar, ja que consideren que «això ho han de valorar ells», però, van reiterar, «han de ser transparents».

Després d’aparèixer publicada la notícia en l'esmentat diari espanyol, l'endemà el Bisbat d’Urgell va emetre un comunicat en què assegurava que les acusacions eren falses i que, a més, l’article, que es referia a un llibre, contenia errors sobre les dates en què Vives hauria ostentat diversos càrrecs quan haurien ocorregut suposadament els fets denunciats. «Els fets que se li volen atribuir són de molt abans i no estan relacionats amb la seva persona», assegurava el comunicat. A més, Vives «nega amb rotunditat que tingui res a veure amb aquest cas», sentenciava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT