PUBLICITAT

Ordino

Ordino treballa en el plec de bases per construir un centre geriàtric

La majoria assegura que compartirà l’esborrany amb la minoria per tenir-ne el retorn

Per Lídia López

Els consellers comunals d’Ordino, instants abans d’iniciar la sessió de Consell de Comú d’ahir.
Els consellers comunals d’Ordino, instants abans d’iniciar la sessió de Consell de Comú d’ahir. | L. L.

El Comú d’Ordino està treballant en l’elaboració d’un plec de bases que reculli la construcció d’un centre sociosanitari a la parròquia. Així ho va exposar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, davant el punt inclòs a l’ordre del dia de la sessió de Consell de Comú celebrada ahir per part de la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, motivada per unes publicacions al respecte als mitjans de comunicació. Segons va explicar Mortés, la voluntat és aconseguir un «projecte que aporti valor afegit a la parròquia», a la vegada que doni solució a «una mancança del país». Així, amb la motivació per part d’una empresa privada de tirar endavant aquesta estructura, la corporació i el Ministeri d’Afers Socials treballen de bracet per definir la fórmula que ha de presentar l’equipament.

En aquest sentit, Tudó va refermar que «tenim interrogants», fent referència en especial a l’emplaçament escollit. Es tracta d’una parcel·la a tocar de l’Escola de Segona Ensenyança, davant del Centre de Tecnificació d’Ordino, i on també hi ha un aparcament obert. «El lloc no em sembla bé, quedarà molt atapeït. Creiem que faltarà un pulmó verd a la zona», va declarar la consellera de Movem Ordino, que també va posar en relleu els seus dubtes davant del fet que sigui impulsat i gestionat per una empresa privada, que no estigui clar el nombre de places concertades que pugui acollir, o que s’hi vulguin establir dues plantes d’aparcament soterrat. «Trobo que hi ha un desendreçament i una manera de fer molt ràpida en aquella zona que no m’acaba d’agradar», va lamentar. Al voltant d’això, el cònsol va recalcar que «el comú no té tants terrenys per utilitzar, sobretot de la superfície necessària», i va defensar que «és una ubicació privilegiada».

Per la seva part, el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va indicar que és massa d’hora per posicionar-se respecte d’aquest equipament: «Anem a veure tot el que hi ha damunt de la taula». En qualsevol cas, sí que va apuntar que «els residents d’Ordino que vulguin gaudir-ne han de tenir condicions diferents a les d’altres persones», com per exemple, pel que fa a les tarifes. Sigui com sigui, Mortés es va comprometre a compartir l’esborrany amb l’oposició per tal que puguin valorar-lo i fer aportacions, i així acabar de definir els paràmetres que tenen a veure amb les competències comunals.

La venda d’aire i Grifols

Un altre dels punts afegits a l’ordre del dia va ser l’ús indegut dels logotips del Comú d’Ordino i de la Reserva de la Biosfera per part d’una empresa que ven aire embotellat d’Ordino. Al voltant d’aquest afer, el cònsol va detallar que es va demanar la retirada dels distintius als responsables, que ara faran la demanda escaient per fer ús dels logotips. En qualsevol cas, el conseller de X’Ordino, qui va voler debatre la qüestió, va subratllar que «em sembla molt poc seriós», pel fet que la companyia continua comercialitzant i anunciant el producte arreu del país, i per la manca d’una sanció al respecte. «El meu procedir hauria estat molt diferent, començant pel fet que sí que hauria obert un expedient sancionador a l’empresa», va declarar Dolsa.

Paral·lelament, el mateix conseller, i davant la pregunta dels mitjans en les declaracions posteriors al Consell de Comú, va confirmar que a partir del 12 de setembre, el grup de persones contràries al projecte d’un centre de recerca en immunologia per part de Grifols a Ordino engegarà les accions per aturar-lo. «No m’aturaré fins que el projecte es pari, i em mouré tot el que faci falta», va recalcar Dolsa, insistint que «estic convençut que això no és bo pel país». «Farem tots els esforços perquè hi hagi el màxim de suport de gent de tot el país per aturar aquesta bestiesa, que és un perill sanitari», va sentenciar. Per la seva banda, Mortés va apuntar que «em consta que el projecte tira endavant per part del Govern, i que les obres han de començar entre els mesos de setembre i octubre». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT