PUBLICITAT

Canillo

FEDA té l'objectiu de reduir fins a un 20% el consum elèctric

El Govern es reunirà amb els comuns i el sector privat per establir les mesures d'estalvi

Per Anna Casanova

Silvia Calvó, Albert Moles i David Hidalgo durant el lliurament del segell Llum Verda de FEDA.
Silvia Calvó, Albert Moles i David Hidalgo durant el lliurament del segell Llum Verda de FEDA. | A.C.

FEDA pretén reduir el consum elèctric entre un 15 i 20% amb un nou paquet de mesures que repercutiran al sector públic i privat. El director general de l'empresa, Albert Moles, ha assegurat que "és una eina molt bona per passar aquest daltabaix i que ens acostuma a mirar què gastem". A conseqüència de la despesa que es generarà aquesta tardor, es decidirà la necessitat d'augmentar les tarifes a partir del 2023 i, per tant, "com menys estalviem, més necessitat tindrem d'augmentar els preus", ha indicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, qui també ha recordat que com menys electricitat Andorra compri a l'exterior, menys pèrdues tindrà.

Per la seva banda, FEDA ha contribuït a frenar els augments en les tarifes de la llum, els quals haguessin estat necessaris per recuperar els seus comptes habituals. Així doncs, han sumat més de 10 milions de dèficit amb l'objectiu que no afectés les empreses i a les famílies. A més, el Govern també s'ha compromès a no augmentar les tarifes fins a finals de 2022.

Per ara, el Govern està treballant amb diverses mesures que s'aplicaran amb obligatorietat al sector públic, és a dir, el Govern, l'administració general i les entitats, mitjançant un decret que ja s'està ultimant i el qual s'espera que s'aprovi durant la primera quinzena de setembre. Pel que fa a la resta de mesures, aquestes es volen decretar un cop s'hagi establit el diàleg amb els diversos sectors per concertar quines seran d'obligat compliment i quines entraran via recomanació. De cara als ciutadans, totes les mesures que hauran de seguir només seran recomanacions, però es realitzarà una campanya perquè tothom estigui informat que pot fer a casa seva "a favor d'aquest estalvi imprescindible i essencial fins que passi l'hivern", ha remarcat la ministra.

 

- Seguirà ampliació - 

PUBLICITAT
PUBLICITAT