PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Assalt a Gran Canària

L’FC Andorra vol refer-se davant la UD Las Palmas i deixar enrere les sensacions de la setmana passada

Per El Periòdic

Els jugadors de l’FC Andorra durant l’últim entrenament abans de marxar cap a Gran Canària.
Els jugadors de l’FC Andorra durant l’últim entrenament abans de marxar cap a Gran Canària. | @FCANDORRA

L’FC Andorra afronta la tercera jornada de LaLiga SmartBank, i en aquesta ocasió competirà avui a Gran Canària, concretament a l’estadi del mateix nom per mesurar-se, a partir de les 22.00 hores (21.00 a les illes), davant la UD Las Palmas. Després de rebre un sever correctiu la setmana passada a El Molinón en perdre per 4-1 contra l’Sporting de Gijón, els jugadors dirigits per Eder Sarabia volen tornar a la senda de la victòria o, almenys, millorar les sensacions de l’últim partit.


Aquestes mateixes paraules va utilitzar el tècnic basc abans de marxar cap a les Canàries, afirmant que «després d’una derrota voluminosa volem tornar a tenir aquesta sensació que podem donar guerra en la categoria». L’entrenador defensa que «no vam fer un mal partit a Gijón, en termes generals, però hi ha moltes coses a millorar, tant en atac com en defensa, i és en el que ens hem centrat aquesta setmana. Hi ha bon ambient, som positius, tenim il·lusió i hem treballat molt bé».


D’altra banda, Las Palmas arriba en un gran moment de forma, i també d’ànims, després de golejar el Màlaga a domicili per 0-4. «Tenen un gran equip i són un dels favorits per a estar a dalt. Els agrada tenir la pilota, recuperar-la aviat i utilitzar el talent i els molts plans de joc dels quals disposen», va dir Sarabia, mentre afegia que la clau estarà en «ser valents, atrevits, i anar com anem a tots els llocs, amb seguretat en nosaltres mateixos i intentar que passen les coses que volem. També estar més encertats en situacions defensives i generar més en atac».


Per a l’entrenador de la UD Las Palmas, Xavi García Pimienta, l’FC Andorra «és un equip amb un estil molt reconegut, que vol la pilota i que juga un 4-3-3 amb jugadors d’un perfil molt associatiu, la qual cosa els ha anat molt bé. Han mantingut molta base de l’any passat, creen superioritats en el terreny de joc i si estem relaxats o confiats, ens passaran per sobre, perquè tenen qualitat per fer-ho». El tècnic no vol deixar res a l’atzar, i és que és coneixedor també de les debilitats del seu equip, assegurant que «no ens sentim gens còmodes quan no tenim la pilota, i cal recordar que l’FC Andorra, l’altre dia davant l’Sporting, va mantenir un 75% de la possessió, i cal destacar també que va perdre per errades puntuals pròpies».

 

Dues cares noves

 

El conjunt tricolor tindrà dues cares noves avui a l’Estadi de Gran Canària: Moha Moukhliss i Germán Valera. Les noves incorporacions tindran minuts, gairebé segur, en aquesta tercera jornada, i Sarabia ja ha pogut veure una mica de les característiques d’ambdós. «Moha és un interior una mica diferent del que tenim. Una barreja entre Iván Gil i Sergio Molina. Entén bé el joc, s’associa bé, busca ser vertical i filtra passades. Un jugador jove que tindrem en propietat», va explicar el tècnic basc. Sobre Valera, aquest «té capacitat per anar a l’espai, és una amenaça en atac, té qualitat per resoldre tant de cara a porteria com per a les últimes passades, i estem molt contents de tenir-los».


Pel que fa al tancament del mercat, només resten uns dies per finalitzar qualsevol operació o negociació que estigui en marxa. Les darreres setmanes, Sarabia va mostrar el seu desig d’incorporar un central i un davanter, mentre que el que li ha arribat no ha sigut cap d’aquestes opcions. No obstant això, l’entrenador va deixar entreveure que la figura del central està acabant de tancar-se. «Està mig fet, però hauríeu de preguntar-li a Jaume [Nogués], i pel que fa al davanter s’està treballant», va confirmar Sarabia. Aquest té «molt clar el que volem, i penso que tenim alternatives molt interessants, i a mesura que va apropant-se el final del mercat hi ha opcions que van apropant-se. Quan es tanqui el període de fitxatges estaré encantat de la plantilla que tindré».


El nom és el de Mika Mármol, que podria anunciar-se aquesta setmana, mentre que faltaria la confirmació d’un 9 de garanties. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT