PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dues famílies completen el 2022 el procés d’adopció internacional

Les interessades arriben a tretze, una dada similar a la registrada el 2021

Per El Periòdic

Una nena amb una mestra a l’escola.
Una nena amb una mestra a l’escola. | SFGA

Després d’un temps en què els processos d’adopcions internacionals estaven aturats arran de la pandèmia de la covid i les seves conseqüències, aquest any s’han reactivat. Així doncs, destaca que des de principis d’any hi ha hagut dues assignacions en l’àmbit internacional de dos infants, una de les quals ja s’ha materialitzat i l’altra que es troba en tràmits que la família adoptant viatgi al país d’origen del seu fill, va informar l’ANA.

Així ho han exposat des del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, des d’on expliquen també que aquest any hi ha hagut altres tres adopcions nacionals i que corresponen a l’afillament del fill del cònjuge, és a dir, que un dels membres d’una parella ha reconegut el fill de l’altre.

Si es tenen en compte les dades del primer semestre de l’any, les famílies interessades a dur a terme una adopció són tretze, una dada pràcticament similar al registre del 2021, quan van ser catorze les famílies que es van adreçar a Afers Socials per començar els tràmits. Actualment, a més, n’hi ha dues que es troben immerses en el procés de valoració per esdevenir família adoptiva.

Un dels serveis que ofereixen els professionals del ministeri és el seguiment posterior a una adopció, per donar suport a les famílies. En aquest sentit, cal destacar que fins al mes d’agost s’ha fet seguiment de 44 famílies i 24 infants, adolescents i joves.

Cal recordar que Andorra té convenis d’adopcions amb la República Dominicana, Colòmbia, Filipines, el Brasil, Eslovàquia, Xile i l’Equador.

PUBLICITAT
PUBLICITAT