PUBLICITAT

Andorra la Vella

Inici del somni

El MoraBanc realitza el seu primer entrenament oficial de la temporada sota la direcció de Natxo Lezkano

Per El Periòdic

Els jugadors del MoraBanc, ahir al Poliesportiu durant el primer entrenament oficial de l’equip per a la temporada 2022-2023.
Els jugadors del MoraBanc, ahir al Poliesportiu durant el primer entrenament oficial de l’equip per a la temporada 2022-2023. | EL PERIÒDIC

El nou MoraBanc 2022-2023 comença a rodar. L’equip va tenir ahir el seu primer entrenament oficial, amb les úniques absències dels jugadors que es troben competint amb les seves respectives seleccions. Sobre el parquet es va poder veure integrants ja presentats oficialment pel conjunt tricolor i, a més, altres com Johnny Dee, Micah Speight o Marin Maric, que encara es troben pendents de realitzar la benvinguda oficial. D’altra banda, Mihajlo Andric va passar ahir la revisió mèdica i va poder disposar d’uns minuts al Poliesportiu.


D’aquesta manera, comença una nova etapa per a l’entitat, que estarà dirigida, pel que fa a l’àmbit esportiu, pel nou entrenador, Natxo Lezkano. Sobre l’arribada de les cares noves, que són moltes, descomptant Nacho Llovet, que ha renovat, i altres que ja havien estat al club com Schreiner, Luz o Czerapowicz, Lezkano va declarar que «és molt complicat tenir tots els jugadors que vols o que inclous en una primera llista, però sí que tenim a un gran nombre de jugadors amb els quals havíem pensat des d’un principi». L’entrenador va afirmar estar «molt content amb els integrants que tenim ara mateix i la disponibilitat que tenen. Esperem dilluns començar ja a entrenar amb tots els efectius, enfocant-nos en el treball d’equip que hem de fer».


Una de les frases més repetides, tant pels fitxatges com per la direcció tècnica aquest estiu ha fet referència a la creació d’un equip, més que una plantilla. Per a Lezkano, aquesta mentalitat «és clau», ja que «com tenim tants jugadors nous es tracta de, en aquest mes, conèixer-nos bé. Tant de bo hi hagi connexions entre ells fora de la pista, ja que això es traduirà en resultats». El pla a seguir pel cos tècnic és que «es vagin produint associacions entre tots, i els jugadors el que han de fer és ser un equip, i això porta el seu temps i el seu treball, però la predisposició inicial és molt bona abans d’introduir la idea de joc».


Pel que fa a l’estil de joc, poc es veurà del MoraBanc al qual estaven acostumats els aficionats, i és que la nova categoria influirà en la manera que tindrà l’equip de comportar-se sobre el parquet. Així ho va explicar el tècnic basc, que va assenyalar que «no tindrà res a veure amb el que hi havia, ja que som tots pràcticament nous i hem de construir des de zero. Jo tinc una idea de joc que m’agrada, però veurem si els jugadors es poden adaptar una mica a la meva idea i jo em puc adaptar a les qualitats d’ells, que encara estan per descobrir». Això sí, Lezkano té clar que «volem que quan ens vegem ens agradi el que fem, i volem que la gent que vingui a veure’ns gaudeixi i que estiguin orgullosos de nosaltres».

 

Cartell de favorits

 

El MoraBanc serà un dels equips destinats a lluitar per l’ascens. De fet, Lezkano no té cap dubte: «Crec que és lògic que ens pengin aquest cartell de favorits, i no sé si serà com a primers, segons o tercers, però aquí estarem».


La pressió, diu el tècnic, no serà un problema, ja que «això és bo. Prefereixo estar a dalt, i no a la inversa. Sabem a què hem vingut. No obstant això, haurem de tenir respecte a tots els equips, fer molta feina durant la temporada, amb molta humilitat i, a partir d’aquí, ser ambiciosos i lluitar per un objectiu clar». 

 

Un equip tècnic preparat per afrontar el repte

 

Aquesta campanya, Natxo Lezkano estarà acompanyat a la banqueta de Paco Vázquez i Alejandro González com a entrenadors ajudants, i Francesc Cremades com a preparador físic. L’objectiu és clar: muntar un equip sòlid defensivament.

«En aquesta lliga els equips que defensen bé, els va bé. Hem d’anar fort al rebot, ser sòlids i consistents, i que això sigui una constant.Després ja veurem si podem córrer la pista», va dir Lezkano.

PUBLICITAT
PUBLICITAT