PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Podi de l’atleta Maria Jesús Martínez a Oxford

Pren part en els Jocs europeus de trasplantament i diàlisi

Per El Periòdic

Maria Jesús Martínez.
Maria Jesús Martínez. | Comando

Maria Jesús Martínez, la primera esportista d’Andorra en participar en els Jocs Europeus de Trasplantament i Diàlisi, ha quedat en segona posició en les proves ciclistes de contrarellotge i de ruta que s’han desenvolupat aquesta setmana a Oxford, el Regne Unit. Aquests resultats, situen a l’andorrana en la segona posició de la classificació general femenina.

La guanyadora ha estat la ciclista semiprofessional britànica, Ottile Quince, la qual ja va compartir podi amb Martínez en els Jocs Mundial de Trasplantats l’any 2019. Amb aquest resultat, Maria Jesús Martínez assoleix l’objectiu que s’havia marcat: «Si bé l’Ottile ha sabut distanciar-se, he donat el màxim i assolit uns bons temps».

A banda dels objectius esportius que han portat a l’aficionada al ciclisme i trasplantada del ronyó a representar Andorra en aquests Jocs, Martínez ha aconseguit el repte de visibilitzar la realitat de les segones oportunitats després d’un trasplantament d’òrgans i conscienciar sobre la importància de la donació perquè siguin possibles: «El més emocionant és participar d’una acció que pot salvar vides i demostrar les possibilitats de mantenir-se actiu després d’un trasplantament».

PUBLICITAT
PUBLICITAT