PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Suspenen el BodyGoal de la comercialització

Produeix reaccions adverses com ansietat, taquicàrdia o rampes

Per El Periòdic

El BodyGoal.
El BodyGoal. | BodySherry

L’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments i Productes de Salut francesa (ANSM) ha estat alertada per reaccions adverses produïdes després del consum del producte BodyGoal de la marca BodySherry, que inclouen rampes abdominals, nàusees, vòmits, diarrea, febre, atacs d’ansietat, marejos, al·lucinacions i taquicàrdia, van informar ahir des del Ministeri de Salut.

El producte es presenta com un complement alimentari d’origen vegetal, però una anàlisi del contingut ha comprovat que conté sibutramina, un principi actiu anorexigènic –supressor de la gana– relacionat amb l’amfetamina i que actua inhibint la captació de noradrenalina, serotonina i, en menor mesura, dopamina.

Qualsevol producte que contingui sibutramina té la consideració de medicament i, per tant, no es pot posar al mercat sense autorització. La sibutramina produeix un augment de la freqüència cardíaca i de la pressió sanguínia i s’han constatat casos d’arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars relacionats amb el consum.

De fet, França va prohibir la comercialització de sibutramina el 2010, després que es registrés un important nombre d’efectes adversos, sobretot de tipus cardiovascular, en les persones que ho prenien com a tractament de l’obesitat. L’anàlisi sobre el benefici/risc que va efectuar l’Agència Europea del Medicament (EMA) va implicar-ne la suspensió.

Per aquest motiu, se suspèn la comercialització –gratuïta o pagament–, la distribució a l’engròs, la fabricació, l’explotació, l’ús, la possessió amb vista a la venda o distribució gratuïta, la importació, l’exportació i la publicitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT