PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra tanca oficialment Germán Valera

El jugador provinent de l’Atlètic de Madrid ja s’entrena amb el grup al Comunal

Per El Periòdic

Valera durant l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra al Comunal.
Valera durant l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra al Comunal. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va anunciar ahir la incorporació de Germán Valera, que arriba cedit provinent de l’Atlètic de Madrid per una temporada. L’atacant, que els dos darrers cursos va jugar a LaLiga SmartBank cedit al Tenerife i la Real Sociedad B, també va ser internacional amb Espanya sub-17 i ja ha pogut entrenar-se amb el grup durant l’entrenament d’ahir a la tarda a l’Estadi Comunal.


Valera és un extrem murcià de 20 anys format a les categories inferiors del Vila-real i l’Atlètic de Madrid, i va ser en aquest darrer equip amb el qual va arribar a debutar a la Primera Divisió. Ho va fer el curs 2019-2020 en un partit que va enfrontar l’Atlètic i el Levante, quan encara tenia edat juvenil, i ho va repetir l’any passat a les files de la Reial Societat, participant en tres partits de lliga. Majoritàriament, però, l’atacant va jugar al filial txuri urdin amb el qual va disputar 20 partits i va anotar un gol. La temporada anterior, amb el Tenerife, en va jugar 17 i va marcar dues dianes.


El nou integrant tricolor arriba per fer-se un lloc a l’11 titular d’Eder Sarabia, en tractar-se d’un atacant que es desenvolupa principalment per la banda dreta i que es caracteritza per la seva capacitat per córrer a l’espai i la seva habilitat tècnica en l’u contra u. «Valera arriba per seguir demostrant la seva projecció i qualitat que el van portar a ser considerat un dels millors talents de la seva generació», va comunicar el club.


D’aquesta manera, Sarabia puja el nivell pel que fa a l’àmbit ofensiu de l’equip, i és que en els partits contra l’Oviedo i el Reial Sporting va quedar entrevista la necessitat que el conjunt tricolor comptés amb una figura d’aquestes característiques. 

 

Es busca davanter

 

Amb l’arribada de Valera, la direcció esportiva de l’FC Andorra encara no ha dit prou pel que fa al mercat de fitxatges. La necessitat d’incorporar un davanter centre resulta igual d’important que reforçar els extrems. Així doncs, noms com el del jugador pertanyent al Reial Valladolid, Sekou Gassama, o el del jove Ivan Romero, del Sevilla FC, s’han vinculat les darreres hores amb el conjunt del Principat. Aquest últim comptaria amb un cartell similar al de Valera pel que fa a la seva joventut i debut a la Primera Divisió. No obstant això, la possible manca de lideratge, necessària entre tan jove, podria fer decantar-se la direcció tècnica per Gassama (de 27 anys) o algun més veterà.


Un altre que estaria a punt de signar és Moha Moukhliss. Mitjans pròxims al dia a dia del Reial Valladolid han confirmat la venda del jugador a l’FC Andorra, després que aquest es desvinculés fa alguns dies del seu ja exequip. D’igual manera, Moha estaria prop d’arribar al Principat si no hi ha cap gir inesperat en l’operació.


Finalment, el darrer nom sobre la taula seria el de Mika Mármol. El defensor, pertanyent a l’FC Barcelona, continua buscant equip i s’alça com una opció de garanties per als tricolor, amb lúnic inconvenient del seu salari. De moment, avui, a partir de les 10.30 hores, l’FC Andorra disputarà un amistós davant l’Atlètic d’Escaldes a l’Estadi Comunal, en el qual ja es podrà veure Valera a la gespa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT