PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joventut i experiència

El MoraBanc presenta oficialment les incorporacions de l’aler Juan Rubio i el pivot Felipe Dos Anjos

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Dos Anjos, Solana i Rubio, ahir durant la presentació.
D’esquerra a dreta: Dos Anjos, Solana i Rubio, ahir durant la presentació. | EL PERIÒDIC

El MoraBanc va presentar ahir dues de les seves noves incorporacions per a la temporada 2022-2023. L’aler murcià Juan Rubio i el pivot brasiler Felipe Dos Anjos van poder lluir per primera vegada els colors de l’equip, i amb ells va estar també el general manager del club, Francesc Solana. Aquest últim va ser el primer en prendre la paraula, i va explicar que «són dos jugadors que tenen experiència a la LEB, que ha estat en dos equips punters i competitius, lluitant fins al final per l’ascens a l’ACB». Tanmateix, Solana va voler afegir que els nous fitxatges «ens aportaran energia, joventut, ambició i, sobretot, el treball i coneixement de la lliga. Juan [Rubio] ha estat tota la seva carrera lluitant en aquestes categories, mentre que Felipe [Dos Anjos] ha anat alternant la LEB or i l’ACB».


En un primer moment, l’arribada de Rubio va sorprendre a més d’un aficionat, i és que després de vuit temporades a l’ACB la figura de l’exPalència era desconeguda per a molts. «Mai cap equip ACB s’havia atrevit o interessat per mi, però no és una cosa a la qual li hagi donat moltes voltes. El que vull és gaudir, i ara ha arribat aquesta oportunitat, amb un projecte il·lusionant, una bona plantilla, molt competitiva, i lluitarem per ascendir», va dir el jugador murcià. Per la seva part, Solana va ser molt clar en assenyalar que «una de les meves feines és seguir la LEB, i cada any portem o pensem que hi ha algun jugador que ens pot ajudar. En el cas de Juan [Rubio] era una d’aquestes peces, i era el que tenia més clar que havia de venir, tant si descendíem com si ens haguéssim quedat a l’ACB».


L’aler, segons va assegurar ahir, no va dubtar gaire en acceptar l’oferta del conjunt tricolor. «Amb el MoraBanc comparteixo objectiu, un que porto somiant des que soc petit, que és pujar a l’ACB», va dir. 

 

Reforç d’altura

 

L’altre protagonista en la presentació d’ahir va ser el pivot brasiler Felipe Dos Anjos. L’exjugador del Movistar Estudiantes va compartir les paraules de Rubio en explicar que «quan et truca el MoraBanc no pots dir que no. Sabia el projecte que hi havia i només arribar aquí ja saps les capacitats de la resta de jugadors, i estem aquí per guanyar i ascendir». 


Solana va defensar l’arribada del jove «com a complement» del que serà el teòric referent a la pintura: Marin Maric. «Tenim també a Nacho [Llovet], que pot actuar de pivot, i sumem Maric i l’ajuda de Felipe [Dos Anjos] amb la seva alçada i contundència sota l’anella. Tenim un joc interior equilibrat, amb moltes combinacions que ens aportaran una gran varietat de joc», va dir Solana.


Dos Anjos va recalcar les paraules del general manager, afirmant que «podem tenir un dels jocs interiors més destacats de la lliga», un aspecte que el MoraBanc havia de reforçar en comparació a la temporada passada. Tanmateix, el pivot va explicar que «hi ha diferència entre la LEB i l’ACB. La LEB Or és molt competitiva i ho notarem molt sobretot en l’àmbit arbitral. Per dir-ho d’alguna manera, un contacte mínim a l’ACB acaba en falta, mentre que a la LEB hi ha més contacte sense penalització».


Finalment, en referència a la situació del club pel que fa als socis  i patrocinadors, de cara a frontar la LEB Or, Solana es va mostrar «agrait». Segons el dirigent, el club, a falta de començar la campanya de soci prèvia a la temporada, «té gairebé els mateixos abonats que la temporada passada. D’altra banda, els patrocinadors, la gran majoria, han continuat amb el seu suport al mateix nivell que quan estàvem a l’ACB, i això ens ha portat a fer un equip realment competitiu aquest mercat». 

 

Primera presa de contacte de Lezkano al Poliesportiu

 

Natxo Lezkano dirigirà avui, a partir de les 17.00 hores, el seu primer entrenament com a entrenador del MoraBanc. Juntament amb el tècnic estaran la majoria de jugadors, menys els que es troben competint amb les seves respectives seleccions, així com alguns que es troben a l’estranger com són Johnny Dee o Micah Speight. Aquesta serà la primera presa de contacte de cara a preparar una pretemporada que durarà tot el setembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT