PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’abalisament de la pista de l'aeroport de la Seu estarà enllestit el mes de desembre

La nova il·luminació ampliarà l’operativitat en les franges nocturnes

Les obres per a la nova il·luminació de la instal·lació.
Les obres per a la nova il·luminació de la instal·lació. | ACN

Les obres per il·luminar la pista de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell, que compten amb un pressupost de gairebé un milió d’euros, quedaran enllestides al mes de desembre després d’haver arrencat aquest estiu, segons va informar RàdioSeu. La idea és que les balises es puguin posar en funcionament durant, almenys, part de la temporada d’hivern, un cop l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) hagi validat la instal·lació. D’aquesta manera, les operacions es podran ampliar a determinades franges horàries en què no hi ha llum del dia, sent les de caràcter comercial les que ho podran fer en una primera fase.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, per la seva banda, va assegurar ahir que l’aeroport guanyarà «potencialitat» i «seguretat» amb l’abalisament de la pista, tot destacant el seu paper «estratègic» i per generar «oportunitats» al territori. Pel que fa als treballs, va detallar que la il·luminació estarà instal·lada en diversos elements de l’entorn de la infraestructura que són clau de cara a la maniobra d’aproximació de les aeronaus. A banda, va indicar que també s’han previst diverses torres a la zona on aparquen els avions, a més de la pista i de la zona d’enlairament.

Gavín va refermar l’aposta del govern català per l’aeroport pirinenc, amb l’objectiu de contribuir a superar el «desavantatge de la distància» que tenen els territoris més allunyats dels grans centres d’activitat i amb una població dispersa. A més, va dir que més enllà del turisme, els usos de la infraestructura també han de tenir a veure amb desplaçaments de caràcter professional o per assistir a congressos i jornades, entre d’altres. Pel que fa a l’heliport, va afirmar que, gràcies a aquest servei, «la gent del Pirineu ja no estan lluny dels grans hospitals». De fet, es calcula que el temps de trasllat fins a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona es reduirà en gairebé una hora i mitja si es fa en helicòpter.

PUBLICITAT
PUBLICITAT