PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reforços necessaris

L’FC Andorra tanca la incorporació de Germán Valera i Moha Moukhliss per fer un salt qualitatiu a la lliga

Per El Periòdic

A l’esquerra, Valera en el seu debut a Primera amb l’Atlètic. A la dreta, Moha durant un partit amb el filial del Reial Valladolid la temporada passada.
A l’esquerra, Valera en el seu debut a Primera amb l’Atlètic. A la dreta, Moha durant un partit amb el filial del Reial Valladolid la temporada passada. | Atlético de Madrid - @mohita_6

L’FC Andorra s’ha vist en la necessitat d’accelerar diverses operacions pel que fa al mercat de fitxatges. La darrera derrota davant l’Sporting de Gijón (4-1) va deixar entrevist les necessitats, sobretot en la faceta ofensiva, que té el conjunt del Principat. D’aquesta manera, el club ha tancat les arribades de Germán Valera i Moha Moukhliss. En el cas d’aquest últim, el migcampista de 22 anys ha rescindit fa escassos dies el contracte que el vinculava amb el Reial Valladolid, i tot indica que ambdós podran estar a punt per ajudar l’equip en el següent partit de lliga, el pròxim dilluns a les 22.00 hores contra Las Palmas, tot i que el primer en arribar al país va ser Valera, ahir a la tarda.


Moha va ser campió d’Europa sub-17 i sub-19, a més de subcampió del món sub-17 amb la selecció espanyola, i aquestes actuacions van deixar constància de l’estil de joc que domina, tenint cura de la pilota i combinant amb facilitat al migcamp, unes característiques que haurien agradat Eder Sarabia. Tanmateix, a Andorra coincidirà amb diversos companys de generació que també han arribat en aquest mercat estival, com són Marc Vidal, Diego Pampín i Jandro Orellana, tots ells nascuts l’any 2000, aportant més joventut encara a una plantilla que vol consolidar-se en LaLiga SmartBank (Segona Divisió del futbol espanyol.

 

Pedrera Reial Madrid

 

Moha trencarà, això sí, amb el que l’FC Andorra té acostumats als aficionats: incloure jugadors provinents del planter de l’FC Barcelona. Format, precisament, a l’antítesi del club blaugrana, el Reial Madrid, el migcampista va romandre 10 anys a les categories inferiors del conjunt de la capital espanyola abans de posar rumb al filial del Celta i, posteriorment, al del Valladolid.


Com a major hàndicap del jugador, el jove afrontarà amb l’arribada a Andorra el seu primer repte en el futbol professional, la mateixa situació del club, que continua apostant per un perfil comminatiu que, a la vegada, beneficia molt al nou integrant tricolor, però el qual s’haurà d’esperar per veure com encaixa.
Pel que fa al seu contracte, Moha signarà per tres temporades i no suposarà cap cost en haver rescindit el vincle amb el Reial Valladolid, filial amb el qual va disputar 36 trobades en Primera RFEF i va signar un gol i tres assistències durant la temporada passada.

 

Velocitat per a l’extrem

 

La segona incorporació és Germán Valera, que arriba cedit fins a final de temporada provinent de l’Atlètic de Madrid. Aquesta serà una incorporació molt desitjada per la direcció tècnica, ja que s’espera que Valera aporti qualitat, velocitat i experiència en una posició d’extrem que està sent essencial en totes les trobades disputades en LaLiga SmartBank, i en la qual l’FC Andorra necessitava un plus.


Els dos últims cursos, el jove atacant va disputar 37 trobades a Segona: 20 amb la Reial Societat B (fins i tot va jugar a Primera amb el primer equip) el curs passat, i 17 amb el Tenerife, en la campanya 2020-2021. El jugador va arribar a l’Atlètic l’any 2018 provinent de la pedrera del Vila-real, sent un fitxatge que no va agradar en el conjunt groguet i que va generar conflicte entre els dos clubs. Tanmateix, la qualitat innata de Valera està present i, fins i tot, va arribar a estar nominat al Golden Boy 2021 (guardó que premia els millors jugadors joves de les grans lligues europees).


Amb la incorporació dels dos reforços, l’FC Andorra sumaria la vuitena i novena cara nova al vestidor, i el desig del cos tècnic és poder comptar amb els dos per al pròxim partit de lliga. D’altra banda, els tricolor esgotaran al màxim el mercat de fitxatges, que tanca el pròxim 31 d’agost. En aquest període, la incorporació d’un defensa i un davanter centre és prioritària, i ja hi ha diversos noms sobre la taula.


Sekou Gassama, davanter del Reial Valladolid, ve sonant des de fa temps i cada vegada suma més força, mentre que també s’ha reactivat l’opció de Mika Mármol. El defensa és un desig de Sarabia i s’espera arribar a un acord amb l’FC Barcelona. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT