PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La nova guia jove actualitza els recursos d’orientació educativa

En format digital en línia, facilita l’accés a la informació des de qualsevol dispositiu

Per El Periòdic

La nova guia jove en format digital.
La nova guia jove en format digital. | Govern d’Andorra

La www.guiajove.ad neix amb la voluntat d’actualitzar els recursos d’orientació educativa i juvenil que han funcionat durant aquests anys en format paper (Guia In-forma’t d’ensenyament i recursos juvenils). La guia digital en línia, feta pel Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i els departaments de Joventut dels set comuns, facilita l’accés a la informació des de qualsevol dispositiu.

La pàgina web organitza i amplia la informació continguda en l’actual guia In-forma’t i adapta els continguts a través d’un model de presentació accessible i atractiu basat en un motor de recerca que facilita una navegació àgil i intuïtiva. A més, el cercador ofereix els resultats més rellevants per l’usuari i és accessible des de totes les seccions de la web. Els continguts que s’ofereixen es divideixen en quatre blocs amb les temàtiques: formacions, serveis, ajuts i centres.
En el bloc de formacions, es poden trobar les diferents formacions que es poden cursar a Andorra classificades segons la modalitat, ja sigui presencial, en línia o semipresencial, així com segons els nivells amb formacions professionals, universitàries, màsters o doctorats. A més, les formacions estan classificades per les branques professionals.

L’apartat de serveis de la web recull els recursos que poden ser de l’interès dels joves, classificats segons àmbits (voluntariat, lleure, cultura, educació, esports, treball o salut), destacant informació concreta com ubicació i dades de contacte de biblioteques, centres esportius, centres de salut, punts joves comunals, entitats juvenils (com el Carnet Jove o el Fòrum Nacional de la Joventut), així com les associacions on fer qualsevol mena de voluntariat.

Els joves també podran informar-se dels diferents ajuts disponibles a la infància i adolescència. Així, el bloc d’ajuts conté informació de totes les beques vinculades a l’estudi i altres com l’ajut a l’emancipació o del bus jove. Finalment, a l’apartat centres, s’accedirà a la informació dels diferents centres escolars segons parròquia, nivell o edats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT