PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Música i gastronomia per avivar la part alta d’Escaldes-Engordany

La tercera edició del Sabors d’Estiu comença demà i s’allargarà sense pausa fins al 4 de setembre

Per El Periòdic

Rosa Gili i Meritxell Massoni, durant la presentació del Sabors d’Estiu.
Rosa Gili i Meritxell Massoni, durant la presentació del Sabors d’Estiu. | ANA / M.F.

Amb la intenció de dinamitzar la part alta, promocionar la gastronomia i donar suport als grups musicals del país, arriba la tercera edició del Sabors d’Estiu, una cita «consolidada» que se celebra a l’aparcament de davant de l’església d’Escaldes-Engordany. L’esdeveniment comença demà i s’allargarà fins al 4 de setembre. Cada tarda els assistents podran gaudir de menjar i música en directe, entre les 18.00 hores i les 23.00 hores.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va destacar durant la presentació de la cita que el Sabors d’Estiu va néixer en plena pandèmia «sense massa pretensions però sí pensant en la parròquia i en el país» i que des del principi s’ha volgut potenciar la gastronomia i la cultura nacional. L’esdeveniment s’emmarca en la voluntat del comú de «revitalitzar» la part alta i forma part de la línia estratègica que es concretarà amb accions com el projecte Caldes o l’aparcament que es vol construir, justament, on es faran aquests Sabors d’Estiu. Precisament sobre l’aparcament tant Gili com la consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, van reconèixer que és un dels dèficits d’aquesta zona de la parròquia, però van incidir que n’hi ha a proximitat i que en edicions anteriors això no ha estat un impediment perquè la participació hagi estat elevada, uns 5.000 participants. «És un lloc agradable i la fórmula també» va destacar Gili per explicar la clau de l’èxit.

Aquest any les dates es redueixen, però la cita es fa en dies seguits. Així, Massoni va manifestar que es fa d’aquesta manera, ja que en edicions anteriors es feia coincidir amb el pont de l’11 de setembre a Catalunya, però aquest any les escoles comencen abans i a més molta gent del país marxa per Meritxell. La cita arrencarà aquest divendres i a les 19.00 hores es podrà escoltar Neon i les 21.30 hores actuarà Dj Edu Art. Dissabte a les 19.00 hores serà el torn de La Corda Fluixa i a les 21.30 hores Dj Adrian Kay. Diumenge a les 19.00 hores actuarà Jaqui Lin i dilluns, dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve, a les 19.00 hores, serà el torn, respectivament de Sunset Dream, Violentos, Old School i Billy Boopy’s Boom. Divendres 2 de setembre a la mateixa hora actuarà Odara Trio i a les 21.30 hores serà el torn de la Nit del silenci; dissabte 3 a les 19.00 hores pujarà a l’escenari The Scarlett Broterhood i a les 21.30 hores Dj Vittosky i diumenge 4 posarà el colofó musical a les 19.00 hores Ingrid Martínez & Oscar León.

Tal com s’ha esmentat, la part gastronòmica també té molt pes en l’esdeveniment. Aquest any hi participen sis restauradors, la mateixa xifra que anys anteriors, però amb dues novetats. Massoni va destacar que hi havia molt d’interès del sector per prendre-hi part però que la manca de personal ha fet que alguns hagin descartat, finalment, ser-hi presents. Concretament quatre ho han rebutjat.

La consellera va posar en relleu que aquest any s’ha diferenciat molt més la part de restauració de la del chill out i va fer incidència també en el fet que a la tarda s’oferiran més berenars i cap al vespre, sopars, pensant també en els diferents públics.

Quant a la participació, des del comú es mostren a l’expectativa, tenint en compte que la meteorologia jugarà un paper important. De totes maneres, tant Massoni com Gili van subratllar que l’any passat es va assolir uns 200 participants per dia, però que llavors hi havia restriccions en l’aforament que aquest any no hi són.

La cita va aconseguir en aquestes dues edicions anteriors una «dinàmica bona» que va fer que els comerços de la zona se’n beneficiessin. I des del comú incideixen que aquesta zona patirà en els pròxims mesos canvis importants, ja que ha de començar a executar-se el projecte Caldes, que ha generat «moltíssima expectativa» (també veus crítiques que Gili creu que canviaran quan vegin el projecte materialitzat) i també la construcció de l’aparcament davant l’església. A més, «molt pròximament» es traurà el plec de bases per a la construcció de l’aparcament de l’Obac, segons va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT