PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carlos Kameni és el fitxatge estrella de la Lliga Multisegur

La UE Santa Coloma signa l'exporter de Primera Divisió

Per El Periòdic

Kameni durant un partit amb el Màlaga CF a la Primera Divisió.
Kameni durant un partit amb el Màlaga CF a la Primera Divisió. | Twitter

La Lliga Multisegur (Primera Divisió del futbol andorrà) compatarà amb una nova estrella sobre la gespa dels diferents camps de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), i és que la UE Santa Coloma ha signat el porter Carlos Kameni.

 

 

Kameni és conegut per molts dels aficionats d'aqust esport per haver militat (sent inclús capità) en equips de la Primera Divisió espanyola, com puguin ser el RCD Espanyol o el Màlaga CF. Tanmateix, el camerunès va aconseguir alçar un dels trofeus més prestigiosos de LaLiga, com és la Copa del Rei (guanyant amb l'Espanyol davant el Reial Saragossa en la final que es va jugar en l'Estadi Santiago Bernabéu a l'abril de 2006), així com un subcampionat de la Copa de la UEFA (que va perdre davant el Sevilla FC en la final que es va disputar a Glasgow el 16 de maig de 2007). També va sortir campió de la Copa Africana de les Nacions amb el combinat de Camerún i, finalment, Kameni també incorpora en el seu palmarès un or olímpic a Sidney 2000, amb la mateixa selecció. 

Després d'haver debutat a l'elit del futbol professional amb Le Havre A. C. francès, el porter va donar un salt qualitatiu, sent molt jove, a l'A. S. Saint-Étienne, fet que li va permetre fitxar pel RCD Espanyol la temporada 2004-2005. Amb el conjunt català va disputar un total de 222 partits, sent un dels jugadors referents i un dels millors porters de LaLiga. Va debutar en la lliga amb un empat 1-1 entre l'RCD Espanyol i el Deportivo de La Corunya, i just anquest mateix any, Kameni va ser el porter que més penals va aturar de tot el campionat, a llançaments de jugadors com Ronaldo, Fernando Torres o Júlio Baptista.

 

 

Un total de vuit temporades va estar Kameni a l'Espanyol, i en la temporada 2012-2013 va acabar marxant al Màlaga per 2 milions d'euros, equip amb el qual va disputar 78 trobades. Tot i ser condemnat a l'ostracisme per part del d'aleshores entrenador, Mauricio Pochettino, Kameni va passar els millors anys de la seva carrera esportiva en l'equip andalús. Va començar sent el porter suplent, però el seu protagonisme va augmentar considerablement després de la sortida de Willy Caballero rumb al Manchester City, ja que es va convertir en titular fins a arribar a ser un dels millors jugadors de la història del club. Per al record queden actuacions antològiques contra equips de la talla mundial com l'FC Barcelona i el Reial Madrid CF, desbaratant multitud d'oportunitats a les seves respectives estrelles, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, consagrant-se com un ídol per a l'afició malaguista i com un dels jugadors més volguts en el club.

 

 

Finalment, després de cinc temporades a Andalusia, el camerunès va fitxar pel Fenerbahçe S. K. turc després de mantenir una disputa amb l'aleshores tècnic del Màlaga, Míchel (exReial Madrid), on va disputar 16 partits, per acabar marxant a Yibuti (un petit país de l'Àfrica) on estava competint amb l'A. S. Arta/Solar 7.

Ara, amb 38 anys, Kameni comença la seva aventura al Principat en les files de la UE Santa Coloma, amb l'objectiu clar de poder destronar l'Inter del títol, fita que van fregar l'any passat. Amb aquest anunci, Kameni se suma a altres noms de l'elit futbolística que han passat pel país, com puguin ser Joan Capdevila (exRCD Espanyol i guanyador del Mundial amb Espanya) o Dani Benítez (exjugador de Primera Divisió i una de les estrelles que va tenir el Granada).

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT