PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 95% dels enquestats nota el sisme del 7 d’agost

La majoria perceben una vibració, i menys un ensurt, sotrac o oscil·lació

Per El Periòdic

Percepció del sisme a Andorra
Percepció del sisme a Andorra | ARI

Andorra Recerca + Innovació (ARI) ha donat a conèixer els resultats provisionals de l’enquesta sísmica del terratrèmol del 7 d’agost a l’Alt Urgell de magnitud 2.5. Així, de les 94 persones que han contestat voluntàriament, tan sols cinc no van notar el terratrèmol principal, mentre un total de 89 persones, el que correspon al 95%, sí que van percebre el moviment sísmic, de les quals 59 són dones i 33 homes, amb edats compreses entre els 16 i 67 anys.

Gairebé la totalitat de les persones que van respondre l’enquesta estaven dins d’un edifici. La meitat es trobaven en aquell moment assegudes (51%) i algunes estirades (24%) o dempeus (20%). Les que no van percebre el sisme estaven majoritàriament assegudes.

Una mica més de la meitat de les persones enquestades que van notar el terratrèmol van percebre una vibració (56%) i en menor mesura un ensurt (28%), sotrac (21%) i oscil·lació (18%). Pel que fa a la reacció de les persones enquestades que van notar el terratrèmol, remarcar que la gran majoria (89%) es van quedar al lloc.

Respecte a possibles danys als edificis a causa del sisme, quatre persones (4%) van observar fissures en revestiments i tres (3%) van veure la caiguda de petits trossos de revestiment, tot i que no ha estat verificat per un especialista.

PUBLICITAT
PUBLICITAT