PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Berta Miquel marxa cap a Romania per la World Cup

La jove gimnasta competirà del 26 al 28 d’aquest mes a Cluj-Napoca

Per El Periòdic

Miquel durant un dels entrenaments d’aquesta setmana.
Miquel durant un dels entrenaments d’aquesta setmana. | C.L.

Els favorits a les enquestes/ Els La gimnasta de l’equip nacional de la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG) Berta Miquel marxarà al llarg del dia d’avui direcció Romania per disputar la FIG World Challenge Cup 2022 a la localitat de Cluj-Napoca. La competició es desenvoluparà des d’aquest divendres fins al diumenge i comptarà amb la mateixa organització que es va poder veure a la darrera World Cup, a Pamplona, amb un total de quatre exercicis.


Miquel, que va tornar a la feina la setmana passada, es mostra «motivada i amb ganes» per afrontar aquesta cita, segons ha pogut saber aquest mitjà. «Els entrenaments han anat d’allò més bé, ja que les pràctiques amb Berta [Miquel] sempre són molt fàcils en tractar-se d’una atleta que sempre mostra una gran actitud i en tot moment es troba disposada a aprendre cada dia una mica més», va declarar a EL PERIÒDIC l’entrenadora en cap de l’equip nacional de la FAG, Clàudia López.


Pel que fa a la posada a punt de la jove gimnasta, López va afirmar que s’ha fet especial incís «en perfilar alguns aspectes dels exercicis per intentar en aquesta World Cup que pugui treure’ls tan nets com sigui possible». L’equip busca tenir «com menor penalització millor, i que aquest campionat serveixi com a preparació, per arribar de la millor manera possible al Mundial», que tindrà lloc el pròxim 11 de setembre, fins al dia 18. Així doncs, l’andorrana ha realitzat sessions d’alta intensitat al Poliesportiu per continuar amb la dinàmica que s’havia establert just abans de començar els dies de vacances.

 

Exigència màxima

 

La gimnasta de la FAG es veurà les cares amb competidores de primer nivell, que aniran acompanyades de delegacions i federacions molt més nombroses. «El nivell pujarà en comparació a la World Cup a Pamplona», va assenyalar López, mentre afegia que «és normal tenint en compte que és una data molt propera al pròxim Mundial que, al cap i a la fi, és l’objectiu de tota federació». No obstant això, en la gimnàstica «sempre poden haver-hi sorpreses, ja que t’ho jugues tot en un minut».


Miquel començarà la seva aventura a Cluj-Napoca amb un primer dia de competició, en el qual sortirà a realitzar els exercicis de cèrcol i pilota, mentre que el segon dia farà maces i cinta, dins del grup B. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT