PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern es compromet a reforçar el servei de bus a principis de curs

Assenyala que durant les primeres setmanes de setembre s’auguren complicacions d’afluència

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu d’una cua d’usuaris a les portes del bus.
Imatge d’arxiu d’una cua d’usuaris a les portes del bus. | El Periòdic

El Govern es compromet a reforçar les línies de bus de cara al principi del curs escolar amb la finalitat de descongestionar la mobilitat nacional. A causa l’increment d’afluència que s’ha experimentat durant els mesos de juliol i agost, el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, va assegurar que es preveuen «notables complicacions durant les primeres setmanes de setembre a causa de l’augment d’afluència que comportarà l’ús del transport públic per part dels alumnes», sobretot durant les hores punta d’entrada i sortida dels centres escolars.

Seguint aquesta direcció, l’Executiu preveu reunir-se durant la primera setmana de setembre amb les companyies de bus per abordar el finançament i «establir les bases sobre la dimensió de reforç que necessita cadascuna de les línies regulars per complementar el transport escolar». De fet, Bartolomé va asseverar que les «zones crítiques» ja estan identificades per incidir directament aquelles línies que generen tensions de mobilitat a l’àmbit nacional «cap a les 09.00 hores i cap a les 17.00».

Al seu torn, el director general d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, va assenyalar, en el mateix to que el Govern, la voluntat de reunir-se amb el Departament de Transport per reforçar les entrades i les sortides de les escoles. De fet, va aclarir que «anirem regularitzant el servei en funció de l’activitat i les necessitats de les primeres setmanes de setembre», tot i que la gratuïtat dels abonaments a la zona en què opera la companyia no ha suposat un increment tan significatiu com altres línies de bus del Principat. «Ens anirem adaptant a la crescuda de la demanda dels usuaris, encara que es fa difícil pel canvi d’horaris dels centres educatius i cal que la comunicació sigui fluida», va dir Gabriel.

D’altra banda, cal remarcar que alguns usuaris residents consideren que la gratuïtat del servei és un canvi qualitatiu, tot i que molts d’ells es troben amb vehicles plens coincidint amb la gran afluència de turistes. Tant és així que hi ha ocasions en què els autobusos passen de llarg perquè van plens de viatgers i arriben als límits d’aforament permesos per llei. En aquest sentit, hi ha usuaris que creuen que amb l’arribada del curs escolar la situació anirà a pitjor a no ser que s’incrementi la freqüència de pas dels vehicles i s’afegeixin més busos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT