PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andric és la cirereta

El MoraBanc fitxa l’aler-pivot serbi Mihajlo Andric per a les dues pròximes temporades provinent del Promitheas

Per El Periòdic

Andric celebra una acció en un partit de la seva etapa al BG Gottingen.
Andric celebra una acció en un partit de la seva etapa al BG Gottingen. | Swen Pförtner

El MoraBanc ja té el 4 que buscava. L’equip va comunicar ahir la incorporació per a les dues pròximes temporades de l’aler-pivot serbi Mihajlo Andric (28 anys, 2,02 metres d’alçada), que arriba provinent del Promitheas Patras grec. Andric va militar sis temporades al Partizan de Belgrad, equip al qual va arribar molt jove, i va tenir una bona progressió que li va permetre posteriorment gaudir d’experiències a Alemanya, Grècia i Turquia. La temporada passada, amb el Promitheas, va acreditar 8,9 punts, 3,2 rebots i 1,5 assistències per partit.


«Andric és un jugador fet, i la seva arribada ens ajuda a fer un salt de qualitat en la posició de 4 perquè parlem d’un element cridat a ser important en el nostre equip», va declarar el general manager del MoraBanc, Francesc Solana. L’encarregat de l’àrea tècnica va afegir també que el jugador serbi «té molt bon tir de tres punts, és un jugador dinàmic i també agressiu en els dos costats de la pista».


Amb la incorporació d’Andric, el MoraBanc troba el complement perfecte tant per als directors d’orquestra com per al referent sota la cistella, i esdevé la cirereta del pastís d’un projecte cridat a lluitar per tornar a ascendir a l’ACB.

 

Les virtuds

 

L’aler-pivot serbi compta amb bones qualitats físiques i tècniques. A diferència de molts altres 4 del mercat, Andric sorprèn des de la línia exterior, on sol mostrar-se eficaç i, d’altra banda, pot lluitar perfectament la pilota sota la cistella. Finalment, al jugador també se l’ha vist en moltes ocasions sacrificar-se defensivament, una de les condicions prioritàries que va demanar per als seus jugadors el nou entrenador, Natxo Lezkano.


L’envergadura de 2,02 metres d’Andric li permet gaudir d’un tir còmode en situacions ràpides de joc, una qualitat que a la LEB Or, on la intensitat i la pressió es veuen amb major assiduïtat que a l’ACB, serà de vital importància per al joc tricolor. Tanmateix, aquesta darrera incorporació suposa afegir experiència internacional i una figura de primer nivell destinada a sumar a la força.

 


Trajectòria

 

Andric va tenir el seu debut a l’elit amb el Partizan NIS Belgrad als seus 18 anys, i a poc a poc es va anar fent un lloc, explotant en la temporada 2014-2015, amb 8,1 punts, 2,6 rebots i una assistència per partit. Després de sis campanyes a la lliga sèrbia, el jugador va debutar a Alemanya, sent un dels integrants destacats del BG Gottingen.


Finalment, al Kolossos Hotels grec va tenir la seva millor temporada, amb 12,9 punts, 3,9 rebots i 1,8 assistències  per duel, per seguir mantenint el nivell fins avui dia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT