PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carabaña ja té el seu arbre a l’ólimpic a Munic

L'andorrà també rep un premi en metàl·lic de l'organització que destinarà a una organització sense ànim de lucre

Per El Periòdic

Carabaña durant la plantació de l'arbre a Munic.
Carabaña durant la plantació de l'arbre a Munic. | Sportmedia

L'atleta de la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA) Nahuel Carabaña ja té el seu arbre dedicat als valors de l'esport al Parc Olímpic de Munic. L'andorrà també va rebre un premi en metàl·lic de l'organització, que haurà de destinar a l'organització sense ànim de lucre que ell trií.

El Comitè Internacional del Fair Play i el Comitè Organitzador dels Campionats d’Europa Munich 2022 van atorgar el Premi Fair Play a Carabaña pel seu gest d’esportivitat en la cursa dels 3.000 metres obstacles del Campionat d’Europa d’Atletisme del passat dia 16 d’agost. En la decisió de concedir el premi van tenir en compte els «valors de l’esport demostrats per Nahuel Carabaña: el respecte, la solidaritat, la cura i l’esportivitat».

Així mateix, en el marc de l’homenatge, Carabaña va plantar un arbre ofert per l’organització en el Parc Olímpic de Munic, tal com van fer els campions olímpics de Munic el 1972.

«Des de la Federació Andorrana d’Atletisme volem agrair aquest altíssim reconeixement i felicitar al Nahuel. Amb el seu gest ha contribuït a reforçar els valors que sempre ha de representar, promoure i aplicar l’esport, i ha posat el nom i la imatge de l’esport andorrà en general, i de l’atletisme en particular, en un nivell de reconeixement internacional excepcional», va comunicar la FAA. «En aquest sentit, el president de la FAA, Josep Maria Missé, es va mostrar orgullós del nostre atleta i el que va fer. «Nahuel és un gran competidor, havia assolit recentment dos èxits internacionals molt importants, el bronze al Campionat d’Europa Sub23 de l’any 2021 i la plata als Campionats Iberoamericans 2022, tenia l’oportunitat de classificar-se per la final del Campionat d’Europa absolut, peròno va dubtar en parar a ajudar a un company que havia caigut i s’havia fet mal. En fraccions de segon va decidir fer el que li va dictar el cor i posar-ho per davant d’una competició i un bon resultat. Ens sentim molt orgullosos». En aquesta mateixa línia ha insistit en alguns del objectius de la Federació: «A l’inici del mandat vam explicar que a banda de millorar resultats i la participació en competicions, ens centraríem en assolir la igualtat de gènere, en potenciar l’atletisme com a esport de base i vam adquirir el compromís de destinar tots els mitjans disponibles de la Federació als atletes. El Nahuel ens referma en els nostres objectius», va dir l'entitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT