PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Situacions efímeres en deteniment de la natura

Després d’haver estat al Pas de la Casa, Alicia Luño exposa a Encamp

Per El Periòdic

Una de les obres de l’exposició.
Una de les obres de l’exposició. | ANA/M.P.

Epifanies i falsos Déus és la mostra que des d’aquest dijous i fins al proper 30 de setembre acull la sala d’exposicions del Comú d’Encamp. Es tracta d’un recull de 12 obres de l’artista Alicia Luño que tenen com a objectiu fer una crítica a aquells espais que, sovint, «desapareixen d’Andorra amb una rapidesa important, però que, en canvi, posen en detriment els valors patrimonials del país com són la natura i les muntanyes». Tot i això, l’artista va explicar durant la inauguració que la idea és que l’espectador «faci una interpretació lliure de les obres» que, de vegades, «pot ser només estètica i de vegades es pot trobar aquest missatge que intento donar a les peces».

Així doncs, entre les obres presentades es poden veure situacions quotidianes que, tal com va indicar l’artista, «tenen la natura en captivitat». Per a la seva elaboració, Luño ha emprat la tècnica de l’acrílic, ja que «et permet jugar amb colors molt saturats». Precisament, el color és l’element que més crida l’atenció perquè «és molt important en la meva vida personal i professional», així com el més utilitzat entre els seus referents, que utilitzen «la força colorista per descriure paisatges desolats».

Malgrat que la inauguració de l’exposició ja estava programada a la sala d’exposicions del Comú d’Encamp, prèviament es va presentar al Pas de la Casa. De fet, es tracta d’una mostra que va ser concebuda en el marc del projecte de La cultura no s’atura, i després de veure l’èxit que va tenir entre la població de la localitat encampadana, tant la cònsol major, Laura Mas, com el conseller de Cultura, David Cruz, van apostar per apropar-la a l’edifici comunal.

De moment, la col·lecció només es presenta a Encamp fins a finals de setembre, tot i que aquells que desitgin adquirir algunes de les obres també poden fer-ho. «Les obres no són propietat meva. L’art em neix com una cosa interior i tinc la necessitat de crear, però la idea és que si algú la vol tenir a casa jo encantada», va declarar.

A banda d’aquest projecte, Luño va manifestar que aviat també es podran veure altres obres seves exposades, per exemple, a La Capsa d’Ordino, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT