PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Camp aposta per un increment de la despesa dels visitants

Defensa una reducció del nombre de turistes per pal·liar els problemes de mobilitat

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu del cònsol major de Canillo, Francesc Camp.
Imatge d’arxiu del cònsol major de Canillo, Francesc Camp. | El Periòdic

Coincidint amb les llargues cues de vehicles que es veuen aquests dies a la seva parròquia, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, aposta per una regulació del turisme que comporti el decreixement del nombre de visitants que pernocta als hotels i els allotjaments turístics del país, i que, alhora, aquest nombre reduït dugui a terme una despesa més gran en altres àmbits. Així ho va assegurar ahir mitjançant un fil de publicacions a la xarxa social Twitter. 

En aquest sentit, Camp va realitzar una exposició pública de les dades dels turistes i el seu comportament en un període de temps de 12 anys. D’aquesta manera, els visitants de l’any 2007 i els del 2019 van ser els mateixos (8,2 milions). Tanmateix, Camp va destacar que les persones que van pernoctar van créixer un 31% fins abans de la pandèmia, passant d’un total de 2,3 milions a 3,1. A banda, els excursionistes, o bé els visitants que no pernocten, van disminuir un 12%, situant-se dels 5,9 milions en el 2007 als 5,1 el 2019.

Seguint aquesta línia, Camp va recalcar que «com més turistes, més despeses generaran i més ingressos per l’Estat i el sector», la qual cosa va defensar com a un model millor que el de fa 12 anys, encara que això «provoca tensions que caldrà solucionar relacionades amb els problemes de mobilitat». En aquest punt va emfasitzar que «com més dies es quedin els turistes al país, més activitats realitzaran i, per tant, generaran problemes de massificació».

A tall de solució, el cònsol canillenc i exministre de Turisme, va destacar «dues palanques essencials» sobre les que cal dur a terme actuacions i que, a la vegada, «són indissociables l’una de l’altra». En primer lloc, va defensar un increment del preu mitjà dels serveis i fer de pagament obligatori alguns serveis que abans eren gratuïts, «com per exemple el mirador del Roc del Quer i l’aparcament de Sorteny a l’estiu». Després, va proposar la reducció de llits turístics posant en dubte quins establiments ho haurien de fer. Finalment, va indicar que aquesta tendència «ja està passant», reflectint la reducció del 3,4% dels llits en els darrers cinc anys (2017-2021). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT