PUBLICITAT

Encamp

El Govern posa en marxa beques per la formació de joves artistes

Les ajudes seran de caràcter individual i amb una limitació de tres places

Per Pol Forcada Quevedo

Riva i Joval durant la presentació.
Riva i Joval durant la presentació. | SGFA

El Govern va presentar ahir el programa de beques per a joves artistes. L’exposició va anar a càrrec de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el cap d’Acció cultural, Joan-Marc Joval. 
Riva va posar de manifest que des de l’inici de la legislatura havien rebut demandes dels joves per formar-se o dedicar-se a l’àmbit cultural. Així doncs, el dilluns vinent es publicaran les bases per poder optar a una beca, i el termini estarà obert fins al 19 de setembre. «La intenció és fer noves generacions d’artistes, que es formin des d’un inici i que després comptin amb estudis superiors», va declarar la ministra. 

Pel que fa al projecte, estarà dividit en dos eixos. El primer, amb una modalitat per a persones d’entre 12 i 17 anys, enfocat a compaginar la formació artística amb l’educació obligatòria, i «centrat a fer una activitat que a Andorra no es pot fer, similar a un esportista d’elit», va dir Joval. L’altre eix és la modalitat per als joves d’entre 18 i 22 anys que, un cop acabats els estudis obligatoris, vulguin començar a testar les seves capacitats artístiques en un àmbit global. 

El programa comptarà aquest any amb un límit de tres beques de caràcter individual, aptes per a qualsevol vessant artística «tot i que com més reconeguda la formació, més fàcil accedir a la plaça», va recalcar el cap d’Acció cultural. 

El pressupost global previst per aquestes ajudes és de 10.000 euros, i en el procés de selecció es valorarà el perfil acadèmic, el potencial de la persona i el centre on vol estudiar. 

La intenció del projecte d’enguany és veure la demanda que té i «poder veure la realitat del mercat», segons Joval, a més de poder millorar el programa i augmentar les places per als anys posteriors. 

La ministra de Cultura i Esports també va explicar que no es pretén fer «un efecte crida», i que han volgut aprofitar l’inici de curs per obrir les places, així com la possibilitat de fer un inventari de la gent que estudia o es forma fora del país, i poder fer-los-hi un seguiment. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT