PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El VPC femení incia una temporada per a la consolidació

Les jugadores dirigides per Dani Raya volen fer un pas endavant i millorar el que van començar la darrera campanya

Per El Periòdic

Les jugadores del VPC celebren el campionat la temporada passada.
Les jugadores del VPC celebren el campionat la temporada passada. | VPC Andorra Rugby XV

El VPC femení va iniciar ahir a la tarda la seva pretemporada, després d’haver tingut molt a prop les jugadores del combinat absolut francès, a les quals algunes integrants tricolor es van apropar a veure abans de l’entrenament a l’Estadi Comunal. Després d’aconseguir la temporada passada el títol de campiones de la Primera Catalana, les jugadores dirigides per Dani Raya es van posar en marxa per afrontar un nou curs que, segons el tècnic, vol que es caracteritzi per ser la campanya de la consolidació.


«És un dia de tests físics [el primer d’ahir] per conèixer en quin estat de forma arriben les nostres joves després de l’estiu, i serà el primer pas del qual esperem que sigui un any per confirmar i continuar treballant tot el que van començar la temporada passada», va declarar Raya a aquest mitjà. A diferència dels nois, l’equip femení no ha rebut tants canvis pel que fa a l’àmbit tècnic, i continuaran gairebé les mateixes cares a càrrec del conjunt, i és per això que «podem continuar integrants tots aquests aspectes, tant tècnics com físics, i fer un pas endavant per continuar competint».


De moment, la Federació Catalana no ha establert encara quin serà el calendari a seguir, si serà com l’any passat i es disputarà una fase prèvia, o si bé s’establirà un format diferent de competició. El que sí que està clar és que la lliga començarà a principis d’octubre, i s’espera que tot es comuniqui un mes abans, les primeres setmanes de setmebre.

 

Problemes amb inscripcions

 

Malauradament, un total de 10 jugadores de la darrera temporada no podran continuar al VPC per motius d’estudis i personals. Davant aquesta situació, la direcció tècnica ha intentat incorporar quatre jugadores (una argentina i quatre ucraïneses), però s’han trobat amb la negativa del Govern. «És una llàstima perquè estem sentint constantment un discurs per apostar per l’esport femení, però quan sembla que algú ho fa de veritat només fa que trobar-se amb portes tancades», va assenyalar Raya, mentre afegia que «és el que hi ha, i continuarem intentant reforçar l’equip com puguem». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT