PUBLICITAT

Andorra la Vella

Estada de les grans

El Comú d’Andorra la Vella rep la selecció absoluta femenina de França en plena preparació per la Copa del Món

Per El Periòdic

Les integrants de la selecció absoluta femenina de França i alguns membres del Comú d’Andorra la Vella, ahir en la recepció a l’equip.
Les integrants de la selecció absoluta femenina de França i alguns membres del Comú d’Andorra la Vella, ahir en la recepció a l’equip. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La selecció absoluta femenina de França continua la seva preparació de cara a la pròxima Copa del Món de rugbi, que tindrà lloc a Nova Zelanda del 8 al 23 octubre en la que serà la seva novena edició. El combinat va escollir Andorra per realitzar una estada que va començar el passat 13 d’agost i que s’allargarà fins al pròxim dia 23 del mateix mes. De fet, ahir al matí, el Comú d’Andorra la Vella va voler rebre l’equip en un acte protocol·lari per, just després de fer-se la foto de família, organitzar amb les jugadores i staff, una visita a Casa de la Vall, acompanyades per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.


Presents en la recepció van estar, en representació de la Federació Francesa de Rugbi (FFR), la seva vicepresidenta, Brigitte Jugla, i encapçalant la delegació del comú el cònsol menor, David Astrié. Jugla va declarar estar «molt contents i satisfets d’estar a Andorra, sobretot per les condicions en les quals se’ns ha rebut». La dirigent va explicar que «la nostra decisió de fer la preparació de la Copa del Món al Principat ha estat moguda per un desig d’apropar-se a les condicions, sobretot climatològiques, que tindrem a Nova Zelanda».


No obstant això, la selecció del país veí del nord no ha tingut massa sort pel que fa al clima, i Jugla va especificar en to humorístic que «és cert que esperàvem més pluja a Andorra i estem una mica tristos, però de seguida marxarem a Niça perquè allà tenim dos partits de preparació contra Itàlia, el 3 i el 8 de setembre».
Per la seva part, Astrié va assenyalar que «és un orgull i un honor tenir la selecció francesa femenina al país, ja que estem parlant d’una top3 del rànquing mundial». El cònsol menor de la parròquia va assegurar també haver «parlat amb ells i estan molt contents de poder utilitzar les nostres instal·lacions, tant als Serradells com a l’Estadi Comunal», mentre afegia que «són llocs que quadren molt bé amb els requisits que van demanar quan van fer la petició de venir al país». D’altra banda, Astrié també va destacar que la presència de la selecció francesa «dona molta repercussió a la parròquia, i posen de manifest que Andorra la Vella està adaptada per acollir estades esportives d’aquest nivell».


A la tarda, a partir de les 16.00 hores, l’equip va oferir un entrenament a portes obertes a l’Estadi Comunal, on aficionats i jugadores del país es van poder apropar per conèixer de primera mà la metodologia de treball d’una de les millors seleccions de rugbi del món. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT