PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Prova pilot amb panells informatius a les parades de bus

Jover celebra l’acord amb Coopalsa per les compensacions

Per El Periòdic

Un autobús en una parada a Andorra la Vella.
Un autobús en una parada a Andorra la Vella. | ARXIU ANA

Amb l’objectiu de continuar impulsant la utilització del transport públic, el Consell de Ministres va aprovar ahir la posada en marxa d’una prova pilot per a la instal·lació de panells informatius digitals a diverses parades de bus per tal de donar més facilitat i informació als usuaris. Així, tal com va explicar el ministre Portaveu, Eric Jover, l’adjudicació del servei ha estat per a FEDA Solucions per un import de 37.144,48 euros.

De fet, FEDA és l’entitat que actualment gestiona l’aplicació MOU_T_B, una eina que integra un sistema de gestió d’autobusos i que permet veure en temps real aspectes com les línies de pas i la ubicació dels vehicles. Així doncs, la prova pilot consisteix en la instal·lació i configuració de quatre monitors en marquesines que seleccionarà el Departament de Transports durant un termini de 180 dies amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat, idoneïtat i resistència del material per extendre-ho a la resta de parades.
La prova permetrà definir la tipologia de pantalla necessària per equipar les marquesines segons diferents criteris com per exemple l’emplaçament d’aquestes o el tipus d’alimentació disponible, entre d’altres.

D’altra banda, el ministre Portaveu també es va mostrar satisfet per l’acord amb el qual s’ha arribat amb Coopalsa pel que fa a les compensacions després de l’entrada en vigor de l’abonament mensual a 30 euros. Jover va assegurar que es tractava d’una «concessió complexa que era el primer cop que la desenvolupàvem» i que encara va ser més difícil de gestionar amb l’esclat de la pandèmia. Tot i l’acord, però, encara falta arribar a una entesa amb Nadal, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT