PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació millora les dades de la pandèmia elevant-se fins al 90%

Les reserves d’última hora i el pont del 15 d’agost han propiciat un augment d’afluència

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu d’uns turistes amb maletes a Escaldes-Engordany.
Imatge d’arxiu d’uns turistes amb maletes a Escaldes-Engordany. | Arxiu ANA

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) es mostra satisfeta i optimista després d’haver experimentat la segona setmana d’agost un 90,65% d’ocupació general al Principat. Així ho va destacar el president de l’entitat, Jordi París, després d’assenyalar que, respecte a les mateixes dates d’època de pandèmia, «tot i que es va dur a terme una relaxació parcial de les mesures restrictives i vam assolir bones xifres, enguany hem superat els números satisfactòriament i això ens fa ser molt positius». De la mateixa manera, les pernoctacions durant la primera setmana d’agost, tot i que valorades favorablement pels hotelers, van arribar fins al 77,36%, la qual cosa ha suposat un increment de 13 punts percentuals en el transcurs de set dies.

Pel que fa als motius principals de la pujada de l’ocupació, aquests giren al voltant de la «intensitat manifesta de la proliferació de reserves d’última hora» que és una tendència que es manté en el temps i «esperem que continuï durant les pròximes setmanes per fer un recompte definitiu de la temporada estival». L’altre factor determinant per l’increment de les pernoctacions va ser el començament de les vacances de la segona quinzena d’aquest mes amb l’afegit del pont festiu de la Mare de Déu d’Agost.

Després d’assegurar que aquestes són les dues setmanes crucials per a la temporada d’estiu, París va manifestar que les xifres es troben lleugerament per sota dels registres prepandèmia, els quals durant la mateixa setmana van arribar fins al 92% d’ocupació, dues dècimes per sobre d’enguany. Tot i això, de cara la setmana que ve els hotelers es mostren optimistes i parteixen amb una previsió de pernoctacions que gira al voltant del 77%, encara que «cal esperar a veure com es comporten els visitants i si torna a entrar amb força la reserva d’última hora». Fent referència a la meteorologia, París va asseverar que «això jugarà a favor de les empreses turístiques perquè la gent fuig de les altes temperatures».

Finalment, el president de l’UHA va destacar positivament la prova pilot que el Ministeri d’Interior va dur a terme per eixamplar la quota de permisos de treball dels temporers de l’hivern. «Gairebé no hem experimentat una manca de treballadors en el sector turístic al llarg d’aquest estiu i això ens fa veure que la pròrroga dels contractes ha sigut un èxit fins ara». 

Tràfic dens i cues de sis quilòmetres per arribar a Canillo

Seguint la dinàmica de tràfic dens en l’operació sortida i tornada de la segona quinzena d’agost, es van detectar durant el dia d’ahir cues de turismes de fins a sis quilòmetres per tal d’arribar des del Tarter fins a Canillo. De fet, la frontera francoandorrana va ser un dels punts amb més densitat de vehicles. Al llarg del dia també es van notificar diverses retencions a l’entrada de la Massana en direcció sud.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT