PUBLICITAT

Andorra la Vella

Visita solventada

Tècnics de LaLiga i Mediapro s’apropen a l’Estadi Nacional per corroborar que les obres continuïn per bon camí

Per El Periòdic

Els operaris instal·len el sistema de calefacció de l’Estadi Nacional, ahir al matí.
Els operaris instal·len el sistema de calefacció de l’Estadi Nacional, ahir al matí. | EL PERIÒDIC

L’FC Andorra continua fent passes endavant pel que fa a l’adequació de l’Estadi Nacionals. De fet, ahir al matí, una comitiva de tècnics de LaLiga, juntament amb altres representants de Mediapro (productora encarregada de retransmetre els partits de LaLiga) es va apropar a les instal·lacions d’Andorra la Vella per corroborar que l’evolució de les millores anés per bon camí. L’entitat futbolística va manifestar que tot haurà d’estar acabat abans del pròxim dia 30, de cara a l’estrena del conjunt tricolor com a local a LaLiga SmartBank (Segona Divisió del futbol espanyol) que serà el 4 de setembre, en el partit que enfrontarà l’FC Andorra contra el Granada 4.


Durant gairebé tres hores va estar el grup rondant l’estadi, tant pel que fa al terreny de joc com a l’interior, on també s’estan adequant zones com els vestidors i altres departaments que LaLiga, en la seva normativa, organitza «de la manera més òptima pel desenvolupament de la competició». Amb els tècnics també hi van estar representants del club, amb Jaume Nogués al capdavant.

 

Estat del procés

 

Pel que fa a l’estat de les obres a les instal·lacions, ahir es va poder veure els operaris treballant en l’acoblament dels tubs de calefacció, que una màquina es va encarregar d’anar enterrant linealment per sota la terra que a hores d’ara impera en el terreny de joc. Aquests tubs seran els que portaran l’aigua calenta per produir l’efecte de climatització, que ajudarà a un millor manteniment de l’herba, sobretot en les èpoques de més fred al país.


D’altra banda, el mur que s’alçava davant del Club House del rugbi i que va ser tombat ara fa algunes setmanes, de moment no ha deixat lloc a cap element de la grada supletòria que allà s’instal·larà amb uns 400 seients extra. No obstant això, i en paraules dels mateixos tècnics de LaLiga, les localitats «no seran un element prioritari», ja que veuen el cas d’Andorra com un «d’especial», diferenciat d’altres punts geogràfics on el volum de població és molt més gran i sí que són més exigents amb aquestes obligacions.


Finalment, el que sí que s’ha vist clarament és la construcció de les cinc torres per a la retransmissió televisiva, en la mateixa part on antigament només hi havia una. Tot i això, aquestes infraestructures encara no estan enllestides del tot, però sí que porten un procés avançat, i tan sols caldrà afegir els últims retocs per deixar-les a punt.

 

El que més preocupa LaLiga

 

Un total de tres aspectes són als quals LaLiga ha posat l’ull i provoquen la preocupació de l’entitat de cara al pròxim dia 4 de setembre. El primer és la gespa, que de no haver-hi cap problema quedaria perfectament instaurada el pròxim dilluns. De fet, els enormes rotllos d’herba ja es troben allà mateix, a l’Estadi Nacional, esperant a ser instal·lats només acabin els treballs de climatització.


Els altres dos punts, que podria considerar-se que van de bracet, són les torres de retransmissió i la cabina per la premsa. Pel que fa a les torres, la por de LaLiga és que no puguin acabar-se en consonància amb la resta d’aspectes, és a dir, que hi hagi unes demandes finalitzades i altres que no, com puguin ser els vestidors o altres llocs a l’interior, i per la qual cosa no es podrien dur a terme els partits al Nacional. Igualment, la zona de premsa ha sigut completament desmantellada, i a hores d’ara no hi ha cap estructura que albergui els professionals de la informació, un aspecte de difusió de contingut que és indispensable per a l’organisme rector del futbol d’elit espanyol.


Per aquests aspectes, just en acabar la seva visita a l’Estadi Nacional, els tècnics de LaLiga i Mediapro també han anat a donar un cop d’ull al camp del Nàstic de Tarragona, que seria el substitut del Nacional escollit en cas que aquest no pogués estar a punt en la jornada 4.

PUBLICITAT
PUBLICITAT