PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘La banda Picasso’, la segona pel·lícula del cicle de cinema de la Farga Rossell

El llargmetratge tracta sobre la desaparició de ‘La Gioconda’ del museu del Louvre

Per El Periòdic

Captura d’un fotograma del llargmetratge ‘La banda Picasso’.
Captura d’un fotograma del llargmetratge ‘La banda Picasso’. | Govern d\'Andorra

La segona pel·lícula inclosa en el cicle de cinema a la fresca Els museus al 7è art d’aquest estiu és La banda Picasso, un film espanyol del 2012 basat en una història real. La proposta forma part també de les activitats de les Nits d’Estius als Museus i es projectarà a l’espai exterior del jardí de la Farga Rossell de la Massana.

Pel que fa als assistents, aquests  podran portar una manta i un pícnic per veure còmodament el film, ja que es preveu una baixada de temperatura general arreu del país al llarg de la setmana. La sessió tindrà lloc demà a les 22.00 hores, i per assistir-hi cal reservar trucant al (+376) 836 908. A banda, l’entrada serà gratuïta, encara que l’aforament serà limitat.

Amb relació a la sinopsi de la pel·lícula, la qual es reproduirà en castellà, s’ambienta a principis del segle XX. L’any 1911, l’arxiconegut quadre de Leonardo da Vinci La Gioconda desapareix del Museu del Louvre de París. En el procés d’investigació, el pintor Pablo Picasso i el crític i pensador Guillaume Apollinaire són detinguts per la Gendarmeria francesa  acusats de formar part d’una banda de lladres d’obres d’art.

D’altra banda, cal recordar que, de cara a les pròximes jornades de les Nits d’Estiu als Museus, el divendres es durà a terme una visita guiada al camí hidroelèctric d’Engolasters per descobrir als assistents la casa dels guardes, l’antic i emblemàtic funicular i la galeria interior de la presa del llac, entre altres ubicacions icòniques de la zona. D’aquesta manera, l’activitat pretén donar una visió de la relació estreta entre les instal·lacions hidroelèctriques de l’estany i la història de la generació d’energia a partir de la força de l’aigua d’Andorra. L’activitat serà gratuïta, encara que cal reservar obligatòriament a [email protected] o trucant al (+376) 739 111. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT