PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cabanes nega haver parlat amb Gallardo per les llistes

Assegura que fins al setembre no s’asseurà amb altres partits

Per Albert Belis

Cabanes i Gallardo, en el darrer congrés liberal.
Cabanes i Gallardo, en el darrer congrés liberal. | A. BELIS

Tot i que encara estem en plenes vacances d’agost i que no estan convocades les eleccions, l’escenari preelectoral comença a bullir a l’espera que el cap de Govern, Xavier Espot, anunciï la data dels comicis, previsiblement el mes de setembre vinent, durant el debat de política general. El candidat de Liberals d’Andorra (L’A), Josep Maria Cabanes, va assegurar ahir que no havia parlat en cap moment amb el president del partit, Jordi Gallardo, sobre la possibilitat que aquest finalment figurés en alguna llista com a candidat de la formació, en contra del que ell mateix havia assegurat quan es va retirar de la cursa de les primàries. «No en tinc ni idea, la veritat és que no n’hem parlat en absolut, i tampoc he pactat res amb Josep Pintat [líder de Terceravia], perquè fa més d’un any que ni ens veiem, així que no en sé res ni d’una cosa ni de l’altra», va assegurar Cabanes.

Sobre si el candidat vol que Gallardo entri a les llistes, «tots els integrants del partit per mi són benvinguts, el senyor Gallardo, el senyor Filloy, tots, però després ja veurem la voluntat de cadascú, ja que s’ha de veure si poden, volen, els hi fa gràcia o no, perquè s’ha de respectar la vida professional de tothom», va precisar Cabanes. «No n’he parlat amb ell perquè el mes d’agost poca cosa es fa, així que no és correcte fer titulars de coses que no s’han parlat», va lamentar.

Al mateix temps, el candidat liberal va negar haver iniciat converses amb altres formacions per formar possibles coalicions de cara als comicis, que previsiblement se celebraran el mes de desembre que ve, o a tot estirar el mes de març, en funció de quan estigui enllestit el pressupost de l’any vinent que aquests dies està treballant el ministre de Finances, Eric Jover. «Vam dir i insisteixo que quan tothom hagués tornat de vacances, aleshores seria quan iniciaríem les converses amb totes les formacions, però a l’estiu és gairebé impossible», va reiterar. Així doncs, Cabanes va confirmar que a partir del mes vinent es començarà a reunir amb els representants de la resta de partits que es presentaran a les eleccions. «Aleshores veurem si el senyor Gallardo o qui sigui vol ser candidat o no, el mateix de sempre quan hi ha unes eleccions», va aclarir el candidat liberal.

En el darrer congrés de Liberals d’Andorra Cabanes va ser escollit candidat després de derrotar en les primàries a Judith Pallarés. Tot i que Gallardo es va retirar de la cursa interna, al final va ser elegit president de la formació, després que els partidaris de Pallarés marxessin del partit per formar unes noves sigles: Acció per Andorra, amb qui competiran als comicis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT