PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La millor a l’aigua

La FAN homenatja Mònica Ramírez, que s’acomiada de la competició internacional després de 15 anys

Per El Periòdic

Mònica Ramírez, ahir, envoltada de figures de la FAN i del Govern en el seu comiat.
Mònica Ramírez, ahir, envoltada de figures de la FAN i del Govern en el seu comiat. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Natació (FAN) va voler homenatjar ahir Mònica Ramírez arran del seu comiat de les competicions internacionals aquesta temporada. Tot i que la notícia ja la va donar la mateixa nedadora en acabar l’última cita lluny del Principat, que va ser als Jocs del Mediterrani d’Orà, la federació va muntar el corresponent acte protocol·lari, en el qual l’esportista va estar acompanyada del president de la FAN, Joan Clotet, el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i alguns exentrenadors i familiars.


«És un dia molt especial, que passarà a la història, ja que avui [ahir] diem adeu a la millor nedadora d’aquest país fins al moment», va declarar Clotet, mentre afegia que «Mònica [Ramírez] deixa un llegat de 15 anys a l’elit que servirà com a exemple per als més joves, i també per als que continuen al capdavant en l’equip absolut». El president de la federació també va voler agrair la nedadora «tot el teu compromís, sacrifici i dedicació en aquest esport, i sobretot per defensar com ho has fet els colors d’Andorra allà on has anat».


Per la seva part, Ramírez va explicar que «la covid-19 em va donar una oportunitat laboral que no podia rebutjar, i si ho hagués fet sé que m’hauria acabat penedint». La feina d’infermera de la ja exnedadora de la FAN «va començar a demanar més temps, amb torns nocturns, poc descans i, al cap i a la fi, la teva ment i el teu cos et van dient indirectament que és moment de fer una passa al costat». Tot i això, «no deixaré de nedar, però sí que veuré l’esport d’una altra manera. Estic orgullosa del camí que he recorregut».


Ramírez va assenyalar també que ara «tindré més temps per explorar noves disciplines esportives que també m’han cridat l’atenció des de fa temps», i va recordar amb gran caliu l’última competició, a Orà, en la qual va defensar Andorra en l’àmbit internacional. D’altra banda, l’esportista es queda com a record més destacat el moment en el qual va sortir campiona d’Espanya i també els Jocs dels Petits Estats a Mònaco.

 

Carrera de rècord

 

Mònica Ramírez, tal com la va nomenar el president de la FAN, ha estat, fins al moment, la nedadora amb la carrera esportiva més llarga i més llorejada de la història de la federació. Va començar el seu camí a l’elit amb només 13 anys, i després de 15 de carrera ha pogut representar Andorra més d’una trentena de vegades lluny del país. A més, la tricolor ha batut un total de 58 rècords d’Andorra en categoria absoluta, amb gairebé la mateixa xifra tant en piscina curta (25 metres) com en llarga (50 metres). 


Finalment, avui dia, en el palmarès de la natació andorrana encara queden 13 rècords nacionals que porten el seu nom, mentre que ha recollit un total de cinc medalles en els Jocs dels Petits Estats des del 2007 fins avui, i dos metalls més pel que fa als Campionats d’Espanya entre el 2009 i el 2010. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT