PUBLICITAT

El Pirineu tanca positivament el període amb més turistes de l’estiu

Els càmpings de la demarcació assoleixen «números rècord»

Per El Periòdic

Una embarcació de ràfting descendint pel riu Noguera Pallaresa.
Una embarcació de ràfting descendint pel riu Noguera Pallaresa. | ACN

La demarcació de Lleida va tancar aquest dilluns el període de més afluència turística de la temporada d’estiu. Els càmpings i les cases rurals van fregar la plena ocupació, així com els hotels de les comarques del Pirineu, on diversos establiments van penjar el cartell de complet. A més, les precipitacions de tarda que van caure en els darrers dies van ser positives per a la pràctica d’esports d’aventura com ara el ràfting o el barranquisme, que es troben en condicions «òptimes». La previsió és que durant tota la setmana encara hi hagi un bon gruix de visitants i que el volum descendeixi a partir de la que ve per l’avançament de l’inici del curs escolar, fet que implica que les famílies dediquin els darrers dies d’agost a preparar-lo.

Segons informa RàdioSeu, els càmpings de la demarcació van registrar aquests dies ocupacions de gairebé un 100% i van mantenir una tendència positiva després d’haver començat la temporada amb «números rècord», tal com va explicar la presidenta de l’entitat que els agrupa, Cel Feliu. El sector va assegurar que estan consolidant un nou perfil de client que va començar a apostar per aquesta opció turística durant la pandèmia, atret per la natura i els espais exteriors. Tot i les bones xifres, Feliu va puntualitzar que a finals d’any caldrà veure la influència que té la pujada de preus en la facturació.

Pel que fa a les cases de turisme rural, també van fregar la plena ocupació durant aquest cap de setmana llarg i esperen mantenir-la entre un 80% i un 85% el que queda de mes, segons va indicar la presidenta de la Federació Lleida Rural, Núria Ferrando. En el cas dels hotels, les xifres també van ser molt elevades, sobretot al Pirineu, on es va assolir entre un 90% i un 95% d’ocupació. Mentre, a Ponent, es va registrar una mitjana d’entre el 75% i el 85%. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va assenyalar que el volum de pernoctacions és similar al d’abans de la pandèmia.

Una part dels visitants també va aprofitar l’estada per practicar diferents esports d’aventura. En aquest sentit, activitats com el ràfting van tenir molta demanda, tenint en compte que les pluges de tarda dels darrers dies van animar les reserves de darrera hora. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va destacar que el riu Noguera Pallaresa presenta una «qualitat» única a Europa. També va especificar que les precipitacions han millorat les condicions dels barrancs de la comarca, tot i els efectes de la situació «excepcional» de sequera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT