PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp clou la festa major amb la tradicional missa de Sant Roc

Els comú també homenatja amb una placa i un ram de flors dos padrins de la parròquia

Per El Periòdic

Un moment de l’homenatge als padrins, ahir a Encamp.
Un moment de l’homenatge als padrins, ahir a Encamp. | ANA/M.F.

La festa major d’Encamp va posar ahir punt final en un darrer dia d’actes en què es va celebrar la tradicional missa de Sant Roc, patró de la parròquia, a l’església de Santa Eulàlia, amb l’assistència dels cònsols de la parròquia, Laura Mas i Jean Michel Rascageneres; del cap de Govern, Xavier Espot; i del ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. Mas es va mostrar molt satisfeta pel desenvolupament de les activitats programades en la Festa Major i va destacar el reconeixement de la gent gran que s’ha efectuat al comú i que enguany ha servit per retre homenatge a Pere Marsenyach, de 83 anys, i a Paquita Brugulat, de 86 anys. Durant l’acte, els membres de la comissió de festes van entregar als dos homenatjats una placa commemorativa i un ram de flors.

Un dels plats forts de la festa major d’enguany ha estat el Rally Sorpresa. «Aquest any han fet una mica de paròdia amb l’Spartan Race i ha estat molt divertida», va considerar Mas, remarcant que el programa incloïa activitats per a tots els públics, com activitats aquàtiques o també els balls de tarda i de saló i els campionats de pesca i de botifarra per a la gent gran.

Una de les novetats era la instal·lació d’un punt lila. En aquest sentit, la cònsol major va puntualitzar que també era un punt d’informació juvenil, el qual ja l’havien utilitzat altres vegades. «No només s’ha informat dels protocols a seguir en cas d’una punxada, sinó també sobre tots aquells dubtes que podien tenir els joves», va recordar, assegurant que s’ha volgut aprofitar l’espai per fer que el punt lila fos molt més visible. Cal recordar que la matinada de dissabte a diumenge hi va haver un cas de sospita de punxada. Mas va explicar que es van seguir els procediments que tocaven: «Hi havia la Policia, es va traslladar el noi a l’hospital i, que sapiguem, de moment, tot ha quedat aquí».

La cònsol major encampadana també va aprofitar l’acte d’homenatge a la gent gran per recordar que, des del comú, organitzen al llarg de tot l’any activitats per a aquest col·lectiu. Així doncs, les activitats per als padrins i padrines de la parròquia han continuat durant l’estiu, a banda del menjador social i dels viatges que organitzen. «Nosaltres seguim treballant durant tot l’any per a la gent, com sempre, i aquest és un petit reconeixement a la gent gran del poble», va apuntar.

D’altra banda, la cònsol també va ser qüestionada sobre el cas d’intoxicació que es va produir el dimecres passat al Cafè del Poble i que va afectar quatre padrins. Concretament, va dir que les intoxicacions van ser lleus i que estan «molt contents que els quatre padrins ja estiguin bé». També va comentar que al Cafè del Poble es preparen entre 15 i 20 àpats tant pel menjador de la gent gran com pel menjador social, i que tant bon punt van descobrir la intoxicació, es va donar el procediment corresponent a l’Executiu perquè faci les investigacions que calguin, segons informa l’ANA.

 

Engolasters i les Pardines

En un altre ordre de coses, a finals de juny, la corporació va presentar la proposta guanyadora del concurs d’idees per dinamitzar la zona d’Engolasters i de les Pardines. Respecte al projecte, Mas va manifestar que no tenen molta pressa a fer-lo perquè s’ha de treballar internament en una comissió en la qual estan representats tots els grups polítics de la corporació, i que serà on es decidirà el projecte per dinamitzar la zona. Mas va recordar que el projecte guanyador Encamp EcoParc no ha de ser el que s’acabi desenvolupant, ja que tan sols era un concurs d’idees. «Tenim la llibertat d’agafar els projectes que nosaltres vulguem i muntar-ho com nosaltres considerem», va remarcar.

Finalment, i respecte a la voluntat del país de limitar el creixement urbanístic, Mas va recordar que Encamp va aprovar el nou POUP aquest mandat, amb una reducció de l’edificabilitat, i que, per tant, fins d’aquí a sis anys no el poden modificar. Tot i així, la cònsol va indicar que hi haurà reunions amb tots els comuns i el Govern per tractar el tema. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT