PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'IPC del juliol disminueix fins al 7,3%

La baixada es deu al decreixement en els preus del transport urbà

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'usuaris pujant al transport públic.
Imatge d'arxiu d'usuaris pujant al transport públic. | Maricel Blanch

La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2021 corresponent al mes de juliol del 2022 és del +7,3%. Quant a la inflació subjacent, se situa al +3,5% en relació amb el mateix mes de l'any anterior. Cal recordar, tal com publica aquest dilluns el Departament d'Estadística, que l'IPC del juny va ser del +7,4%.

Aquest mes de juliol, l'IPC decreix amb una variació mensual del -0,2%, mentre que el juny d'aquest any va variar un +0,8%. Aquesta disminució en la variació mensual és a conseqüència, principalment, d'un decreixement en els preus del transport urbà, que presenten una variació mensual del -34,3%, i el comportament dels preus dels productes petroliers.

Els principals grups de l'IPC que tenen una influència positiva en la taxa anual són el grup de 'Vestit i calçat' amb un increment d'1,9%, situant-se al 4,8%; i el grup de l''Alimentació i begudes no alcohòliques', amb un augment de 0,4%, situant-se al +10% a causa dels preus de la llet, el formatge, els ous, el pa i els cereals.

Pel que fa a la resta de països, l'IPC d'Espanya del juny del 2022 se situa al +10,8%, augmentant sis dècimes respecte a la variació registrada el mes de juny, i el de França es troba en un +6,1%, amb un increment de tres dècimes en comparació a la variació registrada al mes passat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT