PUBLICITAT

FEDA vol el retorn de l'excés del preu de venda d'accions de CTRASA

  • Segons una auditoria els primers socis van vendre les participacions el 60% més car
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge del model de vehicle que ha adquirit FEDA. Foto: FEDA

El consell d'administració de FEDA va acordar ahir reclamar dels socis privats andorrans que va tenir inicialment la societat concessionària del Centre de Tractament de Residus (CTRASA) «el retorn del preu satisfet en excés en les compravendes» d'accions convingudes el 2006 i el 2008, tal com va informar en un comunicat. En concret, la parapública reclamarà a les societats Treballs Públics Armengol, Empub, Tecno Energia i EMTE. Segons l'auditoria que va encarregar el Govern, les accions d'aquests primers socis es van vendre un 60% per sobre del valor que s'estimava en aquells moments. Per aquest motiu, el Govern va decidir tirar endavant el rescabalament d'aquest import, que ascendeix a 1,14 milions d'euros.

Per altra banda, els socis privats actuals de CTRASA, l'empresa espanyola Cespa i la francesa Novergie, van desmentir l'afirmació del Govern que el contracte de serveis signat el 2007 entre el centre de tractament de residus i les dues empreses era simulat. Segons expliquen els socis privats, la pròpia auditoria encarregada pel Govern «confirma que els serveis s'han vingut prestant convenientment mentre s'han requerit», segons va informar l'ANA.

Cespa i Novergie van acabar ahir amb el silenci que s'havien autoimposat des que el Govern va presentar en roda de premsa les conclusions d'una auditoria en relació al sobrecost de la construcció de l'edifici del centre de tractament de residus. En una declaració escrita, els dos socis privats -que junts tenen un 47% de les accions de CTRASA- desmenteixen l'afirmació del Govern que el contracte signat entre CTRASA i els dos socis per a la prestació d'aquests seveis era simulat. L'Executiu havia acusat Cespa i Novergie de «cobrar-se» a través d'un contracte de serveis que no s'havia prestat mai el sobrecost en la construcció del forn. Els dos socis també afirmen que tenen «la capacitat tècnica per continuar prestant els referits serveis contractats' i manifesten la seva voluntat de seguir prestant-los, i alhora volen deixar constància del bon funcionament de les instal·lacions fins a dia d'avui». També van afirmar que les manifestacions del Govern «generen alarma social perjudicant greument la societat» i van recordar que els comptes de l'exercici 2009 han estat impugnats pels dos socis per una «aprovació al·legal» ja que mai han estat formulats prèviament en un Consell d'Administració.

D'altra banda, el consell d'administració de FEDA també va acordar adquirir un vehicle elèctric, que es convertirà en el primer d'aquestes característiques a Andorra. Es tracta d'un Citroën C-Zero que estarà disponible d'aquí a dos mesos, i que tindrà una autonomia de 150 quilòmetres.

El vehicle, que s'integrarà a la flota de FEDA, respon totalment a les necessitats de la parapública, ja que la majoria de trajectes que es fan són de recorregut curt entre parròquies, i durant les hores diürnes. Així, per la nit s'aprofitarà per recarregar-lo emprant la tarifa nocturna i amb càrrega lenta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT