PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pas d’un tàlveg portarà tempestes intermitents però de caràcter general

Entre avui i dijous baixaran les temperatures, amb màximes que es quedaran en 22ºC

Per El Periòdic

Un mapa del temps.
Un mapa del temps. | Meteo.ad

El temps d’aquest mes d’agost poc té a veure amb el que es va produir durant el mes de juliol, amb onades de calor i gairebé gens de pluja. Si bé s’ha començat l’agost amb una calor més moderada i amb pluges pràcticament cada tarda, el Servei Meteorològic Nacional pronostica per a aquesta setmana l’arribada d’un tàlveg (zona de l’atmosfera en la qual la pressió atmosfèrica és més baixa que a les zones del seu voltant al mateix nivell), que ja avui farà augmentar la nuvolositat a mesura que avanci el dia, amb precipitacions a partir de la tarda. De cara a dimecres, el fenomen portarà la primera baixada de temperatures de l’estiu i tempestes intermitents però generalitzades. Les temperatures quedaran frenades entre els 12 graus de mínima i els 22 de màxima. Pel que fa a dijous, l’aire fred en altura encara pot facilitar la formació de tempestes a la tarda després d’un matí assolellat, amb temperatures mínimes que es poden quedar només en 10ºC.

El temps es normalitzarà a partir de divendres i tot el cap de setmana, amb una situació meteorològica més pròpia del mes d’agost.

Aquesta situació contrasta amb la del mes de juliol, ja que la temperatura mitjana que s’ha experimentat al país el mes passat ha estat la més alta registrada a la major part de les estacions meteorològiques d’Andorra, que tenen dades des del 1934. El dia 16 l’estació de Borda Vidal va marcar 38,7 graus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT