L’FC Andorra debuta amb victòria a LaLiga Smartbank en vèncer l’Oviedo per 0-1

Un gol de Pau Casadesús en el minut 95 dona la primera alegria de la temporada

Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de Casadesús.
Els jugadors de l'FC Andorra celebren el gol de Casadesús. | @FCANDORRA

Dolça estrena a LaLiga Smartbank la que ha tingut l'FC Andorra en endur-se la victòria in extremis per 0-1 davant l'Oviedo en el Carlos Tartiere, gràcies a un gol de Pau Casadesús en el minut 95.

Als andorrans els ha costat, durant els primers minuts, combinar amb efectivitat, ja que la pressió defensiva dels locals ha sigut d'allò més exigent. El bloc baix plantejat per l'entrenador de l'Oviedo, Jon Pérez Bolo, obligava els tricolor a instaurar una línia de passada ràpida, que en moltes ocasions ha acabat en pèrdua i, posteriorment, amb la necessitat de tornar a començar i provar les jugades per les bandes, amb Altimira com a home més incisiu.

Bastón ha tingut la primera ocasió del partit per als seus, i és que juntament amb la companyia d'Obeng, el davanter va ser sinònim de perill durant el temps que va estar sobre el terreny de joc. El futbol directe de l'Oviedo, que es nodria de pilotes a l'espai buscant Obeng, ha sigut neutralitzat, entre d'altres integrants, per Petxarroman, que tot i haver arribat fa escassos dies al conjunt del Principat ha gaudit dels seus primers minuts. El concepte futbolístic establert per Eder Sarabia, ha anat guanyant protagonisme a mesura que han anat passant els minuts, i l'FC Andorra ha agafat identitat sobre el terreny de joc.

Marc Fernández ha tingut la seva oportunitat arran d'una passada en profunditat de Carlos Martínez, però l'extrem no ha pogut superar la tanca defensiva de l'Oviedo. D'altra banda, Bastón, a punt va estar d'obrir el marcador, mentre que els del Principat contestaven amb un bon contraatac, que finalitzava amb un xut de Bover. Amb el 0-0, l'àrbitre xiulava el final dels primers 45 minuts, amb tot per decidir.

Ja en la represa, Petxa ha sigut el primer a apropar-se a la porteria rival amb un xut llunyà (el primer de l'FC Andorra en el partit), mentre que Hugo Rama feia el mateix, amb una bona aturada de Lizoain. Amb els andorrans més atrevits, Altimira ha tingut la més clara gràcies a una bona transició ofensiva que Nadal s'encarregava de desfer, rebutjant el xut ras de l'extrem tricolor.

A partir d'aquí, l'Oviedo ha pressionat els andorrans fins a tal punt que els homes de Sarabia s'han passat 10 o 12 minuts darrere la pilota, un escenari gens habitual i que obligava l'FC Andorra a refer-se. I ho ha aconseguit. La possessió de la pilota permetia tornar l'equilibri al partit, fins que els últims 10 minuts, amb cares noves sobre la gespa, ha pres l'accelerador de les oportunitats.

Montoro i Sergi Enrich han tingut dues ocasions clares per inaugurar el marcador, però tot s'ha capgirat arran de l'expulsió, amb vermella directa, del mateix Enrich, a causa d'una lletja entrada sobre Petxa. L'oportunitat d'enfrontar-se a 10 jugadors a falta de cinc minuts no l'ha desaprofitat l'FC Andorra. Un xut llunyà de Gil ha acabat amb un córner a favor (amb polèmica inclosa, ja que Nadal defensava que no havia tocat la pilota). La treta en curt l'ha agafat Hevel, que amb cama esquerra ha posat una centrada directa al cap de Pau Casadesús, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa per posar el 0-1 i sumar la primera victòria de l'FC Andorra en la seva estrena en la divisió de plata del futbol espanyol.

«Crec que hem fet un gran partit i per a nosaltres aquest resultat és increïble»

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va voler explicar, just en acabar la trobada, com s’havia viscut la primera victòria de l’equip al futbol professional. «Crec que hem fet un gran partit i per a nosaltres aquest resultat és increïble», va declarar el tècnic basc, que també va remarcar que en alguns moments del partit l’equip «ha sabut patir contra un històric i un dels millors equips de la categoria, com és l’Oviedo».

El debut amb victòria dels tricolor encara va agafar més valor, segons Sarabia, en haver-ho aconseguit «en un escenari en el qual, només arribar, ja se’ns va posar la pell de gallina». L’FC Andorra supera així la primera prova, el salt de qualitat d’una categoria a una altra, en el que per a l’equip «està sent un somni i un premi en un any en el qual sortirem a competir a tots els llocs».

Les claus

• Estils: L’FC Andorra va apostar per madurar les jugades per crear perill, mentre que l’Oviedo es va mostrar més directe.
  • Ocasions: La primera meitat, pel que fa a les ocasions de perill, va ser per a l’Oviedo, amb Bastón com a home clau a l’àrea.
  • Intensitat: La segona meitat va ser tota una declaració d’intencions per part dels dos conjunts, que van sortir pel partit.
  • Èxtasi: Pau Casadesús va fer el gol de la victòria quan passaven cinc minuts d’afegit, tancant la primera victòria tricolor.