PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La criminalitat augmenta a la demarcació de Lleida

Els robatoris amb violència o intimidació incrementen un 78,3%

Per El Periòdic

La façana dels jutjats de la Seu d’Urgell.
La façana dels jutjats de la Seu d’Urgell. | Ràdio Seu

Segons es desprèn del Balanç de Criminalitat publicat pel Ministeri de l’Interior espanyol, la criminalitat a la demarcació de Lleida ha anat a l’alça el primer semestre del 2022. En concret, entre gener i juny hi ha hagut un total de 10.669 infraccions penals, un 25% més que les 8.538 del primer semestre de l’any passat. Així mateix, pel que fa a la tipologia de successos que més ha crescut enguany ha estat el dels robatoris amb violència o intimidació, que s’han vist incrementats en un 78,3% a les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, passant dels 129 assalts violents que hi va haver llavors als 230 d’enguany.

Tal com recull Ràdio Seu, també s’ha observat un augment rellevant pel que fa a les agressions sexuals, amb un 64,3%. En aquest sentit, s’han comptabilitzat 100 delictes contra la llibertat o identitat sexual, un 13,6% més que en el primer semestre de l’any passat, quan van ser 88, a la vegada que s’han registrat 23 violacions, respecte a les 14 del mateix període del 2021.

Respecte de les agressions físiques, aquestes han anat en augment en un 55,4%, després d’haver-se registrat 143 delictes greus i menys greus de lesions i o de baralla tumultuària quan l’any passat en van ser 92. Així mateix, s’han produït tres homicidis a la demarcació lleidatana els primers mesos de l’any, quan l’any passat va ser un.

Els furts s’han incrementat considerablement, en concret un 41,1%, ja que el balanç en recull 2.535 entre gener i juny, quan en els mateixos mesos de l’any passat van ser 1.797. També ha anat a l’alça els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions en un 26,5%, ja que se n’han comptabilitzat 530, mentre que van ser 419 els primers sis mesos del 2021. I cal tenir en compte que, d’aquests, dos de cada tres van ser en domicilis. Finalment, els delictes de tràfic de drogues han crescut un 32% i fins als 66. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT