PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Els dos ens hem nodrit molt a casa de tot el relacionat amb el món artístic»

Entrevista a Isolda

Per Pol Forcada Quevedo

Els dos membres d'Isolda, Cerni Casamajor i Bernat Torra.
Els dos membres d'Isolda, Cerni Casamajor i Bernat Torra. | Pol Forcada Quevedo

Bernat Torra i Cerni Casamajor són dos joves lauredians de 18 anys que porten tocant junts des de fa temps. Van formar el grup Isolda i acaben de publicar el seu primer disc, titulat Tecno-Pop Barato. 

–Què pot trobar la gent al disc?
–Cerni Casamajor: És un disc molt senzill de música electrònica que també toca altres estils com house, dance, drum&bass, i una mica de rock. 
–Bernat Torra: Si, és com un popurri de música electrònica, però amb pop, ja que també hi cantem per sobre. 

–Per què té aquest nom?
–BT: Hem buscat un nom molt significatiu, ja que volíem descriure el disc el millor possible. És Tecno-Pop Barato perquè és Tecno amb la música electrònica; és Pop perquè cantem; i és Barato perquè hem intentat aconseguir el millor resultat possible amb els mínims recursos. Aquest àlbum s’ha fet tot des de la meva habitació, amb un ordinador i un micròfon. És el màxim que dos adolescents podien fer amb 17 anys, quan el vam començar a fer.

–Després de passar per diversos estils, per què escullen aquest?
–CC: Nosaltres escoltem molta varietat de música i cada dia canviem l’estil que toquem. Tenim uns quants discs en ment, però vam pensar que era hora de treure alguna cosa petita i com més aviat millor.
–BT: Exacte, i la conclusió va ser la música electrònica. 

–Es veuen component en un altre estil?
–CC: Sí, de fet ja componem en altres estils. Vam començar fent rock alternatiu com a primer estil. Després vam passar pel rock de garatge, així més punk, i ara estem fent reggaeton en català.
–BT: I això pel que fa a composicions. Però quan ens reunim els dos, podem tocar des de jazz, fins a son cubà. Ens agrada tot. La nostra intenció és anar sempre variant d’estils.

–No s’han aturat, ja que tenen al cap un altre disc, veritat?
–BT: El que tenim pensat, que potser canvia, és treure el primer disc que volíem publicar en el seu moment, però que no vam tenir temps. És música de pop alternatiu, amb guitarra, bateria i baix. D’influència podríem posar el grup Cupido. I la idea és treure’l sobre el maig o el juny de l’any que ve.
–CC: A més volem que no sigui un àlbum molt pesat, i fer-lo d’entre nou i 15 cançons. En tenim ja moltes acabades i el tenim batejat com a Típico Album Alternativo. 

–Com es van conèixer?
–CC: Ens coneixem des de petits i érem amics, però no millors amics. Això va anar evolucionant fins a arribar a tercer d’ESO. Els dos sabíem que l’altre tocava algun instrument i vam començar a quedar, i així es va iniciar tot. Anàvem a casa meva per passar la tarda fent música, però sense gravar res ni utilitzar cap programa. Ara, gràcies a la música, som millors amics. 

– Què feien abans? Componien sols?
–CC: Ja tocava la bateria i em vaig apuntar a classes de guitarra. I sí que componia, perquè a la meva família els agrada molt la música. El meu pare i els meus tiets toquen molts instruments.  
–BT: Jo feia mig any que feia classes de guitarra. De fet, és on vam coincidir i per això vam començar a quedar. No recordo que compongués gaire, tampoc m’interessava. M’ho passava bé tocant la guitarra i ja està. Els dos ens hem nodrit molt a casa de tot el relacionat amb el món artístic. 

–D’on sorgeix el nom d’Isolda?
–BT: Som molt significatius i el nostre grup s’anava a dir Bernat i Cerni, o al revés. El Cerni té una germana bessona i va venir un dia i em va dir que havíem de canviar el nom perquè era horrorós. Amb la broma li vaig demanar irònicament si el seu nom era millor. Em va dir que si i vam estar els dos d’acord. La seva germana es diu Isolda. De totes maneres creiem que el nom no és important, i que el nivell d’un grup el determina l’artista.  

–A part del disc, que esperen fer pròximament?
–BT: El nostre grup principal és Isolda. Però ara estem fent reggaeton i no volem que Isolda tingui aquest tipus de música. La nostra intenció és fer altres projectes amb nosaltres com a components, però amb altres noms i estils musicals.
–CC: De fet, abans de treure el disc de l’any vinent ja publicarem música d’algun altre grup, segurament de música urbana. Tot i que és provisional, el proper grup es dirà Dídac i Marc, com es diuen els germans del Bernat.

–Tenen pensat fer concerts i actuacions?
–CC: Sí, amb el pròxim àlbum que treurem sobretot. 
–BT: I no només fer concerts de la nostra música, també ens agrada molt fer versions a la nostra manera, i inclús versionar les nostres pròpies cançons. 

–Quin és el futur del grup?
–CC: Hem escollit el mateix grau universitari de producció musical a Barcelona i tenim pensat anar a viure junts. Per tant, no es dissoldrà el grup. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT