PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Debut d’altura

L’FC Andorra, amb el bloc del curs anterior, inicia el camí a Segona contra un clàssic del futbol espanyol

Per Albert Belis

El darrer entrenament abans del partit a l’Estadi Comunal.
El darrer entrenament abans del partit a l’Estadi Comunal. | FC Andorra

Després d’una pretemporada amb alts i baixos i de la plantilla encara per completar (el mercat no es tanca fins al dia 31), per fi arriba l’hora del debut de l’FC Andorra a la Lliga Smartbank. Ho farà dels últims, ja que la competició ja fa tres dies que ha començat, però els capricis del calendari han situat l’estrena tricolor entre les últimes de la jornada inaugural. I l'arrencada no serà precisament contra un rival dèbil, sinó davant un clàssic del futbol espanyol: el Reial Oviedo, molts anys a Primera Divisió. El partit es disputarà a l’estadi Carlos Tartiere, a les 17.30 hores, un horari que, a ple mes d’agost, fa preveure que la calor serà protagonista, tot i disputar-se al nord d’Espanya.

Precisament perquè el partit es va situar en dilluns, els homes d’Eder Sarabia fa força dies que no competeixen, ja que el darrer amistós el van disputar diumenge de la setmana passada. Així doncs, han tingut una setmana llarga per preparar el debut a la nova competició. «Veig molt bé els jugadors, la paraula que millor defineix el nostre estat d’ànim és il·lusió, ja que la pretemporada, que ha durat 40 dies i hem estat molts dies fora, s’ha fet una mica llarga, però ara ja estem totalment enfocats en el partit d’avui, ser nosaltres i gaudir», va afirmar el tècnic just abans de sortir d’Andorra.

Sobre si hi pot haver por escènica per l’escenari on es produeix el debut, Sarabia va valorar que «tenim un inici de lliga preciós i apassionant», tot i que «també és cert que un dels reptes que tenim és saber-nos adaptar a aquests ambients, però si ho enfoquem des de ser privilegiats, la il·lusió i que això és històric, segur que serem capaços de donar la nostra millor versió, que és quan som perillosos per qualsevol rival».

Pel que fa a com arriba l’equip a l’inici de campionat, a falta encara de concretar alguns fitxatges, sobretot en la parcel·la atacant, l’entrenador tricolor va reconèixer que enguany la situació és diferent de l'any passat, ja que aleshores es va poder començar la pretemporada amb tots els efectius. «Ara la plantilla està més oberta, hi haurà canvis, però no soc de posar excuses, així que amb el que tenim, hi anem amb tota confiança, traurem un equipàs, estic segur que competirem i per això haurem de contrarestar el potencial de l’Oviedo». Ara bé, «per arribar al 90 o 100% del que serem encara ens queda, perquè estem acabant el rodatge, però als altres equips també».

Quant a la recta final del mercat de fitxatges, Eder Sarabia va revelar que segurament encara fitxaran algun defensa més, i va insistir que la línia d’atac era la que necessitava més reforços. «Sobretot ens calen jugadors que estan o hagin estat a la categoria, que ens puguin donar aquest valor afegit d’experiència i alternatives», tot i que «el bloc ha de ser el de l’any passat durant tota la temporada», perquè «s’ho han merescut i confiem en ells, i els nous s’hi han d’anar sumant».

El tècnic basc té a la seva disposició tota la plantilla per afrontar aquest partit, amb cap lesionat i un jugador que està a punt de ser pare. Sobre l’Oviedo, «evidentment és un equip amb més experiència, tindrà el seu públic donant suport amb molta intensitat, i és en aquest moment en què podem jugar amb l’excés d’ansietat que puguin tenir, tot i que són un conjunt amb recursos i alternatives a dalt, amb uns mecanismes molt clars, però sempre soc positiu i crec que els meus jugadors estan capacitats», va assegurar.

Manu Nieto se’n va cedit a l’Eldense per una temporada

L’FC Andorra va anunciar ahir la cessió de Manu Nieto a l’Eldense per una temporada. El davanter, que va ser adquirit en propietat el mes de juliol després de jugar la temporada passada com a cedit, buscarà tenir minuts de qualitat a la primera RFEF. A l’Eldelse, Nieto es retrobarà amb un vell conegut, el central Diego González, que també jugarà aquest curs cedit al conjunt del Vinalopó. En total, el davanter posa un parèntesi a l’etapa tricolor després de 26 partits disputats, 1.214 minuts i 4 gols anotats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT