PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«És una ‘turistada’»

Turistes i residents omplen les xarxes socials de reaccions després de dos mesos d’obertura del pont tibetà

Per Albert Belis

Alguns visitants del pont tibetà en els primers dies de funcionament.
Alguns visitants del pont tibetà en els primers dies de funcionament. | Comú de Canillo

Per bé o per malament, el nou pont tibetà de la vall del Riu no deixa ningú o poca gent indiferent. Després de dos mesos de funcionament, turistes i residents omplen cada dia les xarxes socials per deixar constància del seu pas per la instal·lació i de la valoració que els hi genera. D’entrada, sorprèn la revelació d’una turista catalana, Marta Niubó, que assegura que l’ha pogut creuar sense pagar: «Ja he fet el famós pont tibetà, l’atracció de l’any. Sense pagar, però no direm el truc o es fotrà l’'assuntu'! Està bé, però pagaria els 12 euros? Ni de conya, no porta enlloc, és una 'turistada' i, ho mireu com ho mireu, és un atracament a mà armada», sentencia.

A manca de xifres actualitzades, fins a mitjan juliol ja l’havien visitat més de 16.000 persones

Tot i que també hi ha reaccions d’aprovació i orgull per haver-lo creuat, s’acumulen les crítiques. Núria Tomàs, per exemple, que es defineix com a dona de muntanya, lamenta que «m’ha decebut molt tot plegat; baixant a Canillo, el pont tibetà, autorcars i cotxes per tota la carretera. També a deixar-hi calerons. En fi, si aquest és el model de país que volen, doncs ja s’ho faran». Al seu torn, Manel Carvalho, andorrà amb sang portuguesa, explica que va ser un dels primers a anar-lo a veure, quan encara era de franc per als residents: «Trobo que pagar 12 euros per això és una animalada; em sembla una aberració el que han fet i la ferralla que posen a la muntanya». Sobre la proliferació d’atractius turístics, Albert Gomà es pregunta quins seran els beneficis per al país: «Total per a guanyar què? S’estan destrossant el paradís de viure bé».

Per un altre costat, Adrià Palmitjavila aporta un altre punt de vista i respon a les persones que es queixen per haver de pagar. Així doncs, «quan vas de viatge –recorda–, generalment per visitar atractius turístics et fan pagar. Per exemple: a la Costa Brava quan vas a passar el dia a alguna cala o platja et fan pagar per aparcar el cotxe, perquè d’alguna manera s’han de mantenir i controlar que no siguin zones molt massificades», argumenta.

De moment, el Comú de Canillo no dona xifres actualitzades de visitants i no ho farà fins a finals de mes. L’última dada és de mitjan juliol, quan 10.000 persones havien decidit creuar-lo, mentre els primers dies de juny van ser 6.500. Com que a l’agost, com era de preveure, s’han incrementat els visitants (algun dia s’esgoten les entrades), potser es podrà complir la xifra de 75.000 que es va augurar el dia de l’obertura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT