PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tomàs Lomero guanya la sèrie dels 100 metres lliures

Nàdia Tudó debuta a Fòrum Itàlic de Roma i assoleix la 36a posició general

Per El Periòdic

Els tres representants de la delegació andorrana, ahir a Roma.
Els tres representants de la delegació andorrana, ahir a Roma. | FAN

Nàdia Tudó va debutar ahir a la prova de 100 metres braça de la segona jornada de competició en el 36è Campionat Europeu de Natació que se celebra al Fòrum Itàlic de Roma. Tomàs i Bernat Lomero, per la seva banda, van reprendre l’activitat en la prova dels 100 metres lliures. Els dos germans, que van tornar a coincidir a la mateixa sèrie, van acabar primer i quart. Tomàs va fer un temps de 52,25 que li va valdre el 68è lloc i Bernat va fer un crono de 53,04, que li va representar la 72a plaça. Tudó, per la seva part, va assolir la 36a posició general, va quedar sisena de la seva sèrie i va fer un temps d’1:13,85.

L’entrenador i director tècnic de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Alfonso Maltrana, va afirmar que «el primer lloc de Tomàs és una petita recompensa a l’actitud que caracteritza a la delegació», tot i que aspirava a rebaixar els 51,86 com a marca personal i rècord d’Andorra que va aconseguir a Algèria en els 19è Jocs del Mediterrani, Orà 2022.
Quant al seu germà, Bernat, Maltrana va comentar que «la manca de fluïdesa que aquest dijous li va impedir mantenir el gest tècnic, ahir també va estar present, sabíem que podia passar i també sabíem que es deixaria la pell. Ha estat motivador veure’l lluitar els últims quinze metres de la prova, arribar quart de la sèrie i en bones condicions a la paret», va destacar.

Per últim, sobre Tudó, l’entrenador va explicar que «aspirava a rebaixar el seu temps, així que no està gens contenta. Igual que els seus companys, està en una condició física immillorable i en els tests ha estat fent bones marques. Tant el seu entrenador alemany com jo, tenim bones sensacions. Igual que Tomàs i Bernat és un exemple d’actitud i compromís», va assegurar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT