PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a 60 conductors detinguts en el marc de la campanya de prevenció de la policia

Dels 99 controls positius, 40 han comportat sancions administratives

Per El Periòdic

Un control de la policia.
Un control de la policia. | Arxiu ANA

Fins a 99 conductors han estat sancionats en el marc de la campanya de controls preventius de consum d'alcohol i drogues que la policia ha dut a terme en el marc de la campanya que va arrencar el 4 de juliol i que s'ha allargat fins al 7 d'agost. En total, els agents han fet 2.416 controls dels quals 2.316 han donat un resultat negatiu, i 99 positiu.

Cal destacar que dels 99 controls positius, 40 han comportat sancions administratives (taxa d'alcohol dins la franja de 0,51 a 0,80 grams d'alcohol per litre de sang) mentre que no s'ha imposat cap sanció d'aquest tipus per haver donat positiu a tòxics. Altres 57 han comportat la detenció per una taxa d'alcohol superior a 0,80 g/l; altres dues persones han estat detingudes per positiu a tòxics i una altra per conduir tot i tenir el permís suspès.

Per franges horàries, tenim que entre les sis del matí i les dues del migdia, s'han fet 765 controls dels quals set han estat positius, amb dues sancions i cinc detencions. Entre les dues del migdia i les deu de la nit han tingut lloc 1.017 actuacions de les quals tretze han resultat positives, amb tres sancions i deu detencions i en aquesta franja horària cal afegir una persona detinguda per conduir amb el permís suspès; i entre les deu de la nit i les sis del matí se n'han fet 634 dels quals 81 positius, amb 35 sancions i 45 detencions.

Les persones detingudes han estat vuit dones i 52 homes, de les quals 55 són residents i cinc no residents. A més, cal detallar que 23 dels detinguts han donat entre 0,81 g/l i 1,20 g/l; 18 entre 1,21 g/l i 1,60 g/l; vuit d'1,61 g/l a 2,00 g/l i altres vuit una taxa superior a 2. Cal sumar-hi els dos detinguts que han donat resultat positiu per consum de tòxics i un altre amb el permís suspès. Pel que fa a les franges d'edat cal destacar que deu tenien entre 18 i 25 anys; 33 entre 26 i 40 anys i disset, més de 40.

S'ha de fer esment que de les 60 persones detingudes, set han estat involucrades en accidents de circulació de danys materials, i una en un accident amb ferits.

El Cos de Policia destaca que "lamentablement", tot i haver publicitat "activament" la campanya, es constata que el nombre de controls positius realitzats en la franja horària de deu de la nit a sis de la matinada ha estat del 12,78%. També recorden que l'objectiu d'aquesta campanya ha estat encaminada a la disminució de la sinistralitat a les carreteres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT