PUBLICITAT

La tricolor es pren l'amistós contra Moldàvia per fer proves

  • Koldo seguirà buscant novetats tàctiques a un duel que es disputa al Municipal de Lago
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Koldo Álvarez i Sergi Teba observen els jugadors durant l'última sessió de preparació del matx d'aquest migdia contra Moldàvia a Portugal. Foto: TONY LARA

El seleccionador nacional Koldo Álvarez té clar que no es pot presentar al pròxim partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2012 contra Eslovàquia (26 de març al Comunal) amb experiments pendents. És per això que avui contra Moldàvia, en partit amistós (14.00, Estadi Municipal de Lago, a Portugal), tindrà l'ocasió de posar a prova les novetats tàctiques, els canvis de posicions de jugadors i totes les variacions possibles que ha estudiat i posat en pràctica en els pocs entrenaments que ha fet la tricolor des de l'últim partit contra Armènia, el 12 d'octubre.

El matx serà, a més, l'ocasió perfecta per a jugadors poc habituals com Maneiro, Emili i Juli Sánchez -torna a una convocatòria internacional gairebé any i mig després-, que podrien entrar en els plans del seleccionador de cara a fer les proves necessàries. «Estic molt il·lusionat», va dir abans de viatjar Juli Sánchez. És la mentalitat per lluitar per un lloc.

MOLDÀVIA SUMA DUES VICTÒRIES / El rival d'aquest migdia d'Andorra no és tan assequible com ni tan sols el seleccionador andorrà en pensava. Koldo sap perfectament del que és capaç un combinat que, a la fase de classificació per a l'Eurocopa, ha sumat ja dues victòries i algunes de les seves derrotes han estat de gran mèrit contra alguna de les potencies mundials. De fet, les dues derrotes moldaves han estat a casa seva contra Holanda per un ajustat 0-1, i a Hongria per 2-1. Per altra part, el conjunt que dirigeix el romanès Gavril Balint ha derrotat per 2-0 un equip com Finlàndia, i va sumar la seva segona victòria a San Marino per 0-2. Moldàvia suma en el seu grup de classificació sis punts, una mica lluny, això sí, dels 12 que en té Holanda, líder.

Ara bé, els números a vegades no diuen molt, perquè cal recordar que Andorra va perdre a casa 0-2 contra una selecció tan potent com Rússia -no tindrà el nivell d'Holanda, però com a mínim s'aproxima.

DANI MEJÍAS, BAIXA PER DECISIÓ TÈCNICA / Dels noms habituals que no hi seran al partit a Portugal contra Moldàvia, la majoria són per problemes físics o processos de recuperació -Marcio Vieira, Toscano, Gabi Riera, Genís Garcia, Iván Lorenzo, Victor Hugo i Marc Pujol-, però hi ha un únic cas que no ha entrat en la convocatòria per decisió tècnica. Es tracta de Dani Mejías. El migcampista del FC Andorra, que està quallant una bona temporada amb la samarreta del seu club, ha estat un dels seleccionables en els últims partits oficials de l'equip nacional, però Koldo Álvarez ha preferit agafar jugadors amb altres qualitats per tal de veure com responen en els seus esquemes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT