PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els germans Lomero s’afegeixen a Tudó en la delegació andorrana a l'Europeu

La competició se celebrarà a partir d’avui i fins al 21 d’agost vinent a l’emblemàtic Fòrum Itàlic de Roma

Per El Periòdic

La delegació andorrana a Roma.
La delegació andorrana a Roma. | FAN

Amb l’arribada dels nedadors Bernat i Tomàs Lomero, sumats a la presència prèvia de la també nedadora Nàdia Tudó i l’entrenador i director tècnic de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Alfonso Maltrana, s’ha completat la delegació que representarà a Andorra en el 36è Campionat Europeu de Natació, un esdeveniment organitzat per la Lliga Europea de Natació (LEN) i per la Federació Italiana de Natació (FIN), que se celebrarà des d’avui al 21 d’agost a l’emblemàtic i espectacular Fòrum Itàlic de la capital italiana, segons va informar ahir en un comunicat la Federació Andorrana de Natació.

En la competició, Nàdia Tudó competirà en la disciplina de braça. Debutarà el dia 12 d’agost en 100 metres, i el dia 14, finalitzarà amb la prova dels 200 metres. Bernat Lomero debuta avui en 50 metres papallona, el dia 12 nedarà en 100 metres lliures, el dia 13 farà els 100 metres papallona, i acabarà la seva participació el dia 16, a la prova dels 50 metres lliures. Per la seva part, el seu germà Tomàs debutarà també avui en els 50 metres papallona, el dia 12 competirà en 100 metres lliures i el dia 13 acabarà amb els 100 metres papallona.

Segons va comentar Alfonso Maltrana, «aquest és un any atípic, amb un calendari atapeït de grans competicions que representen un repte físic i mental per a qualsevol atleta. Tots els nedadors, incloent-hi la Nàdia, en Bernat i en Tomàs, com és normal, intentaran competir al seu millor nivell». Ara bé, tot i això, va afegir Maltrana, «és un fet objectiu que els participants arriben a Roma amb més hores de piscina acumulada que les habituals en altres temporades». Així doncs, «per davant tenim un campionat interessant, del qual espero tancar la temporada amb un bon sabor de boca», va augurar l’entrenador i director tècnic de la FAE.

Tomàs Lomero i Nàdia Tudó han competit aquest mes de juliol en els Jocs del Mediterrani. Tudó, prèviament, ho havia fet en el Campionat alemany celebrat el juny a la ciutat de Berlín, i Bernat i Tomàs Lomero han participat en el Campionat Mundial de Natació del mes de juny a Budapest, totes elles competicions d’alt nivell. Ara caldrà veure com es comporten al Fòrum itàlic de la capital italiana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT