PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella adjudica la pista de gel del Poblet de Nadal i nous guarniments

El subministrament, muntatge i manteniment de la instal·lació de patinatge frega els 40.000 euros

Per El Periòdic

Una imatge de la pista de gel instal·lada l'any passat.
Una imatge de la pista de gel instal·lada l'any passat. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Tot i que encara queden uns mesos per a Nadal, el Comú d'Andorra la Vella ja ha començat els preparatius per a la celebració d'aquestes dates. D'aquesta manera, ja ha adjudicat concursos que tenen a veure amb elements per al Poblet de Nadal i l'enllumenat. Així, tal com surt publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) d'aquest dimecres es tornarà a instal·lar la pista de gel sintètic durant el Poblet de Nadal, s'han adjudicat nous guarniments per a l'enllumenat i també s'ha aprovat una transferència de crèdit de despesa de capital per poder comptar amb una nova carrossa de reis.

Pel que fa a la pista de gel, tot un clàssic ja del Poblet de Nadal, l'adjudicació ha recaigut en Gatzara Espectacles que rebrà un import de 39.702 euros per subministrar, muntar i mantenir la pista. Així, el lloguer de la instal·lació ascendeix a 24.550 euros, als quals caldrà afegir els 4.840 euros de l'anivellament del terra necessari per instal·lar la pista de 200 metres quadrats. El subministrament, gestió i coordinació del personal necessari per explotar la pista ascendeix a 10.312 euros, segons es detalla al BOPA. El contracte té una durada entre el 25 de novembre i el 8 de gener de l'any que ve. A més, el Poblet de Nadal sembla que aquest any comptarà amb un carrusel.

Pel que fa a l'enllumenat de Nadal, els diferents guarniments adquirits pel comú ascendeixen a 52.528 euros. Tal com va manifestar el cònsol menor, David Astrié, en la sessió de consell de comú celebrada la setmana passada, un d'aquests guarniments, concretament un arbre de Nadal, s'instal·larà a Santa Coloma i la resta de llums serviran per substituir algunes que han quedat "obsoletes". Astrié va subratllar l'aposta de la corporació per anar incorporant llums leds, més eficients per reduir el consum d'energia.

A l'últim, la transferència de crèdit ascendeix a 27.000 euros i està destinada a adquirir un vehicle per transformar-lo en carrossa de reis. A aquesta transferència s'hi fa front amb dues partides de Cultura, una de les quals per a la millora d'instal·lacions tècniques a la Llacuna i una altra per a la millora d'edificis, que estava també destinada a la Llacuna. Durant la sessió de consell de comú, el conseller de Cultura i Promoció Turística, Miquel Canturri, va destacar que es vol "incrementar la cavalcada", ja que cada vegada té "més envergadura" i va afegir que no s'ha parlat amb la Unió Proturisme sobre si aquest any serà conjunta o no, amb la qual cosa, aquesta adquisició no respon, va afegir, al fet que Andorra la Vella hagi de fer la cavalcada de manera separada d'Escaldes-Engordany. En aquest sentit, la cònsol major, Conxita Marsol, va reiterar que la d'aquest any no hi havia la intenció de fer-la per separat, ja que la voluntat d'Andorra la Vella era "fer-la conjunta com altres anys". L'oposició es va abstenir en la votació d'aquest punt, sgons informa l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT