PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Podi històric de Raül Ferré a la llegendària prova de Mont-Dore

Muxella, Porté i Solsona aconsegueixen sort desigual a Col de Pam i Font-romeu

Per El Periòdic

Raül Ferré al podi.
Raül Ferré al podi. | ACA

Els quatre pilots del programa Joves Pilots de l’ACA continuen amb els calendaris esportius 2022. D’una banda, Raül Ferré va fer el podi aquest cap de setmana en la prova del nacional francès de Mont-Dore/Chambon-sur-Lac Auvergne, puntuable per la primera divisió del certamen francès. Però, sens dubte, no es tractava d’una cursa més del calendari gal, sinó que és la data més atractiva del campionat francès, sobretot pel que representa el gran escenari automobilístic de Mont-Dore.

La prova aplegava als millors especialistes en lluita pel títol francès de muntanya. Ferré va tenir l’oportunitat de mesurar-se amb tots ells, en un escenari inèdit, desconegut per al pilot andorrà, alhora que molt desitjat. La prova, situada la regió d’Auvernia, presentava un traçat de cinc quilòmetres molt tècnics, al coll de la Croix Saint-Robert, on els pilots efectuaven quatre curses, de les quals la suma de les dues millors establia la classificació final.

Dissabte, després dels dos entrenaments, Ferré feia la primera mànega de cursa amb un temps de 2:18,354, que el situava en P2, en lluita per la primera posició de la seva categoria i el podi. Diumenge, confirmava el seu talent. Amb la disputa de les tres curses restants, Ferré va mantenir els registres i imprimia un fort ritme i atac que el mantenia en la lluita per la victòria, fent-se seva la categoria E2-SC/2 i pujant al podi: P3 absolut a la general (4:38,361), un resultat històric per al pilot de l’ACA i l’automobilisme andorrà.

«Estem molt satisfets. Ens hem trobat amb un traçat completament nou, molt tècnic i molt exigent. Hem demostrat que, si el pilotatge és bo, sumat al cotxe que tenim, podem aconseguir estar a les primeres posicions. Fer podi és l’objectiu que buscàvem i la sensació de fer P3 a Mont-Dore, una carrera llegendària a la disciplina de muntanya, és absolutament gratificant», va afirmar Ferré.

Per un altre costat, Marcel Muxella, Marc Solsona i Ian Porté van obtenir sort desigual a Font-romeu i Col de Pam.

PUBLICITAT
PUBLICITAT